top of page

Від сьогодні в Україну заборонено вїзд іноземцям з країн, де поширився штам «Омікрон»

Кабінет міністрів України прийняв постанову про заборону перетину українського кордону іноземцям та особам без громадянства, які прибули з країн, де зафіксовано розповсюдження нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 2 грудня, передає УНН. Відтак, з 00:00 3 грудня 2021 року на період дії карантину в Україні установлюється заборона на в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які прибули з ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбік, Малаві та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів. Водночас обов'язкову самоізоляцію, обсервацію мають пройти громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які прибувають в Україну з вказаних вище країн та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) кваліфікувала новий штам коронавірусу, який отримав назву «Омікрон» як такий, що викликає занепокоєння. Британські вчені вважають, що новий штам COVID-19 «B.1.1.529» із «надзвичайно великою кількістю» мутацій може викликати нові хвилі захворювань на коронавірус. Штам містить 32 мутації у спайковому білку, на який націлені більшість вакцин. Вказується, що відповідні мутації можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та поширюватися, а також ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

92 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page