top of page

Голова Новоселицької РДА оголосив про повне закриття кладовищ крім поховань

Відповідне звернення голова Новоселицької РДА О. Мельничук оприлюднив на сторінці у соціальній мережі.

«Ми вдячні всім тим, хто дослухався до наших прохань та залишився вдома на Великдень. Дякуємо за Вашу відповідальну позицію та сподіваємось на порозуміння в подальшому.

Але ми бачили й порушення, саме тому, що не всі дотримались наших рекомендацій. Українські науковці очікують нові піки захворюваності. Щоб цього не сталося, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні. Звертаємо увагу керівників релігійних об’єднань та конкретних релігійних організацій щодо їхньої персональної відповідальності за дотримання всіх протиепідемічних заходів.

Розуміючи небезпеку ми вживаємо наступних заходів: повне закриття територій цвинтарів, припинення руху будь-якого (окрім поховального) транспорту до цвинтарів

Можливість молитовного згадування померлих родичів і друзів після Пасхи не є єдиною можливістю виконати цей важливий обряд. Навіть до кінця поточного року будуть ще дві такі спеціальні нагоди (6 червня – Троїцька поминальна субота та 7 листопада у Димитрівську поминальну суботу), не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминати померлих будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.

Згадаймо наших покійних рідних у домашній молитві.”

3 291 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page