top of page
Фото автораРайон Інфо

Карантин послабили, кількість інфікованих зростає

У Новоселиці вже кілька днів поспіль карантин практично скінчився. Ну, не те щоб увесь, але рішення Уряду про послаблення карантинних заходів народ сприйняв як вказівку до дій.


І навіть попри те, що в Чернівецькій області спочатку прийняли рішення про те, щоб, поки що, не вводити жодних послаблень, народ потягнувся на ринки, почали відкриватись магазини з промисловими товарами, кав’ярні.

Поки що більшість досі виходить на вулиці лише у масках і рукавичках, намагаються не купкуватись у магазинах. Але поїзд, судячи з усього, - рушив.

Тож і обласна комісія з ТЕБ та НС у середу прийняла рішення, яке спрямоване на послаблення карантинних обмежень. У четвер аналогічне рішення прийняла обласна комісія та спрямувала його в громади і сільради.

Що ж означають ці послаблення я запитав у голови комісії Новоселицької ОТГ Марії Ніікорич. За її словами, виходячи з рішення районної комісії ТЕБ та НС, в Новоселицькій громаді дозволено роботу магазинів промислових товарів, перукарень і салонів краси, стоматологічних кабінетів, кав’ярень і ресторанів з продажем продуктів навинос або з доставкою, а також літніх майданчиків під відкритим небом, перебування на спортивних і дитячих майданчиках (проведення тренувань і спортивних змагань не дозволено). Звісно, все це із дотриманням вимог щодо масково-рукавичного режиму, дотримання інших санітарних вимог, соціальної дистанції тощо. Не працюватимуть автотранспортні перевезення пасажирів, навчальні, позашкільні, виховні заклади, заклади і установи культури, бібліотеки.

Але чи варто тепер окуповувати літні майданчики, магазини і перукарні? Поки що говорити про те, що вірус відступає навряд чи варто.

Як повідомив в. о. завідувача Новоселицьким міжрайонним відділом лабораторних досліджень Вадим Хмель, станом 14 травня у Новоселицькому районі 118 підтверджених випадків інфікування COVID-19. Кількість підозр на інфікування сягає уже майже двох з половиною сотень.

Щодо населених пунктів (підтверджений COVID-19): Новоселиця – 17, Топорівці – 8, Рідківці – 11, Чорнівка – 3, Стальнівці – 11, Малинівка – 7, Ванчиківці – 2, Магала - 2, Бояни - 18, Рингач - 2, Слобода- 2, Динівці - 2, Драниця – 3, Довжок - 1, Черленівка - 1, Строїнці - 1, Подвірне- 5, Мамалига-3, Котелеве - 1, Костичани – 2, Тарасівці - 6, Рокитне – 4, Зелений Гай - 2, Маршинці - 2, Припруття - 2.

Дітей та підлітків з підозрою на COVID-19 - 11, у 5-ти підтверджено коронавірус.

Одужало 30 осіб. Померло п’ять осіб у яких підтверджено COVID-19.

1 663 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page