top of page
Фото автораРайон Інфо

Мама про сина: новосельчанин підкорює «Голос країни»

Минулої неділі новосельчани з нетерпінням очікували на черговий ефір шоу «Голос країни», ще б пак – анонсували виступ у «сліпих прослуховуваннях» вихідця з Новоселиці Олександра МЕЛЬНИКА, який нині працює лікарем-педіатром в одній з Чернівецьких лікарень. Олександр прийшов на «Голос країни» заради того, щоб надихнути своїх маленьких пацієнтів. «Я хочу стати героєм для своїх пацієнтів», – запевнив хлопець. Він виконав пісню «Кохання». До нього розвернувся Потап, то ж він потрапив у його команду. Сьогодні хлопець живе на три міста: Новоселиця-Чернівці-Київ, на жаль, змоги поговорити з ним немає. Тож наш кореспондент зустрілася з мамою Сашка – Вірою МЕЛЬНИК.

- Інтрига затягнулася, для тих, хто знав, що Сашко поїхав на «сліпі прослуховування» «Голосу країни». Як він зважився на такий крок? - Як вам сказати… Річ у тому, що Саша співає змалку: вдома, у садку, школі, мед коледжі, мед університеті. Неодноразово випробовував свої сили у різноманітних конкурсах, фестивалях. І ось «Голос країни». Під час проведення регіонального відбору Сашко пройшов до етапу «сліпих прослуховувань»

- Я добре пам’ятаю виступ сімейного тріо Мельників, здається, до 8 Березня, на сцені РБК…

- Ой, то було давно (сміється,- прим.авт).

- На районній авансцені ми бачили Сашка не часто…

- Так сталося. Хоча, ми, як батьки намагалися розвинути його музичні здібності: музична школа, вокальні гуртки. Напевне, то був не його час. Саша почав творчо розкриватися під час навчання у медичному коледжі: охоче брав участь у всіх вечорах. Вже пізніше разом з братом Віктором співали дуетом. Поміж усім цим у Сашка щось прокинулося і він почав писати. Вже разом хлопці стали дипломантами «Конкурсу авторської пісні» у Чернівцях. Я дуже вдячна нині покійному директору коледжу Єфтемію Іллі Сергійовичу за підтримку талановитих дітей. Він умів їх розкривати. Радів з того, що вони представляли коледж, здобували перемоги. У хвилини невдач умів розрадити… Загалом для всіх дітей коледжу він був батьком. Світла йому пам’ять… А далі був медуніверситет. Нові друзі, нові знайомства, багато вражень і… нові авторські пісні. Друзі почали підштовхувати хлопців до участі у музичних телешоу.

- І…


- Хлопці погодилися. Щоправда, поставилися вони до цього не дуже серйозно. Як результат – «Х-Фактор», саме туди подавали заявку, вони не потрапили. Це було на рівні «хі-хі», скажемо так. За час навчання в мед університеті написано багато віршів, пісень і зараз Сашко працює над тим, щоб їх почули слухачі, яким подобається його творчість. До речі, минулого року він здобув гран-прі «Конкурсу авторської пісні» у Чернівцях. Нині дует «Брати Мельники» співає у відомих молодіжних закладах Чернівців.

- Хтось гарно співає, хтось – пише вірші, а хтось – музику. У Сашка зійшлося все в одному…

- Якось так. Але спочатку у нього народжується музика, а вже потім на неї лягають вірші.

- Що його спонукає писати?

- Важко відповісти. Якщо б ви з ним поспілкувалися – ніколи й не подумали, що він пише музику і вірші. Він спілкується звичайним молодіжним сленгом, але коли починає писати… Передати словами – неможливо. У нього настільки глибокий внутрішній світ. Це щось неймовірне.

- Брати Мельники – творчий тандем. Як давно?

- І давно, й не дуже. Ще у коледжі вони виступали дуетом, а вже коли вступили до медуніверситету – практично скрізь разом виступають. Свої серйозні виступи вони розпочали з вуличної музики. І у цьому я не бачу нічого ганебного.

- Це, напевне, і стало поштовхом до «Голосу країни»?

- Як вам сказати… Я думаю, що настав той час, коли Саша відчув готовність до серйозних випробувань і, мабуть, йому є що сказати своєму слухачу.

- А мама не хоче спробувати заспівати на «Голосі»?

- О… років 20-30 тому, можливо, - так, а зараз – на! Нехай співають наші сини, а ми, батьки, будемо їх підтримувати і радіти їхнім здобуткам.

- Яким був період очікування з моменту запису до ефіру?

- Дуже неспокійним і хвилюючим. З нетерпінням чекали виступу, а коли він з’явився на екрані і заспівав – серце зупинилося від хвилювання… довго не могла заспокоїтися від почуттів.

- Його група підтримки – це хто?

- Брат Віктор, двоюрідні брат з сестрою та дівчина Сашка.

- Хлопці мають музичну освіту?

- У Саші за плечима музична школа, у Віті – кілька років вокалу при музичній школі. - Як Сашкові вдається все встигати: готуватися до «Голосу країни», жити на два, навіть на три міста: Новоселиця-Чернівці-Київ, тим паче, суміщати з цим усім інтернатуру? - Важко. Складно. У Новоселиці ви його не зустрінете і вже давно. Чернівці-Київ, Київ-Чернівці… А поміж цим нелегка робота лікаря, виснажливі репетиції, заняття з викладачами по вокалу. Але з Божою допомогою, з нашою підтримкою все рухається вперед. Хто знає, можливо, це його доля.

- І те, що хвилює багатьох: Сашко не сказав, що він новосельчанин…

- Річ у тому, що Саша, на даний час, живе і працює у Чернівцях, тому і представив себе лікарем-педіатром з Чернівців. Думаю, що він матиме можливість виправити цю неточність у наступних передачах за його участю.

- Щиро бажаю Сашкові стати «Голосом країни», а Віктору нових творчих здобутків.

- Дякую.

Галина ГОЛОВЛЬОВА


2 179 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page