top of page
Фото автораРайон Інфо

Міська рада вимагатиме передати громаді приміщення для міської амбулаторії


Таку зміну в рішення додали після того, як послухали звіт директора КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоселицького району" Новоселицької районної ради Вячеслава Бежана про виконання рішення виконавчого комітету міської ради " Про стан медичного обслуговування населення Новоселицької ОТГ".

Звіт був досить змістовним. Почали з того, що з 1 квітня запроваджено систему електронних рецептів за державною програмою "Доступні ліки" та скасовано "червоні списики", тобто оплату на пацієнтів, які не уклали угод (декларацій) з сімейними лікарями. Щодо першого - пять аптек вже готові працювати по-новому, 2 - наполовину. Проблеми із впровадженням самої електронної системи є, але їх невдовзі подолають - впевнений В. Бежан. Так само, як і з відсутністю смартфонів у частини пацієнтів, лікар просто видаватиме замість рецепту два цифрових коди на папірчику. Проблеми, безумовно, будуть. Але ж цифровий вік... Щодо тих, хто не має декларації - первинну допомогу вони отримуватимуть, проте держава за них не платитиме. Тому продовження деклараційної кампанії на часі. Враховуючи, скільки людей за кордоном чи живе не там, де зареєстровано показник по громаді - 73% - непоганий, але так не скрізь. Запитань було багато, як і відповідей, зокрема й щодо фінансування деяких програм за рахунок громади, замість держави. Втім, Вячеслав Васильович свою галузь добре знає і "впіймати" його на чомусь - справа нелегка. А тим більше перспективи у медицини громади, за словами В. Бежана, досить райдужні - будуть і машини і новітнє обладнання і оснащення для сімейних лікарів.


Окремо поговорили про відсутність власного приміщення у Новоселицької амбулаторії первинної медицини. Міськрада колись просила передати частину приміщення Новоселицької ЦРЛ для амбулаторії у комунальну власність громади. Але райрада відмовила. Тепер, із створенням госпітальних округів цілісний майновий комплекс "Новоселицька ЦРЛ" цілком може уплисти у власність обласної структури, при тому, що громаді так чи інакше доведеться вкладати у неї кошти. Тож вирішили ще раз просити про передачу частини приміщення ЦРЛ у комунальну власність Новоселицької ОТГ.

357 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page