top of page

Сoncert de excepţie la Vancicăuţi

Locuitorii satului Vancicăuţi au întâmpinat Anul Nou pe stil vechi cu un concert de excepţie, susţinut de copiii şi tinerii artişti din localitate, la care s-au alăturat şi oaspeţi de mare renume din oraşul Cernăuţi.


Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură şi a adunat laolaltă o mulţime de spectatori: copii, părinţi, bunici. Prima parte a manifestării a început cu un cuvânt de salut din partea Auricăi Foca. secretarul Consiliului sătesc Vancicăuţi şi Ştefan Gligor. directorul companiei agro-industriale private „Spicuşorul de Aur\ o persoană renumită pentru contribuţia adusă în dezvoltarea şi progresul comunităţii locale.

Pe scenă au evoluat atât copiii de la Grădiniţa ..Fluieraşi, cât şi elevii de la Şcoala medie de cultură generală, care au avut în repertoriu cântece specifice sărbătorilor de iarnă, colinde, urâturi, dai* şi dansuri tradiţionale româneşti.

In a doua parte a manifestării, organizatorii au pregătit spectatorilor o surpriză frumoasă. Pe scenă căminului cultural au urcat interpreţii Taisia Strugar. Igor Raţă. Veronica Schiţco. membrii Orchestrei de muzică populată ..Plai”, dirijată de artistul emerit al Ucrainei Nicolae Hacman. precum şi Grupul de dansatori ai Ansamblului academic emerit bucovinean de cântece şi dansuri ..A. Kuşnirenko:? de la Filarmonica regională.


Більше тут

84 перегляди0 коментарів
bottom of page