top of page

У Новоселиці відбулися урочистості з нагоди 28-ї річниці Незалежності України та Дня Державного пра

Розпочалося святкування урочистою ходою, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку. Відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапору України.
Пройшли виставки картин учнів та викладачів Новоселицької художньої школи, виробів вихованців Новоселицького будинку дитячої творчості, народних умільців Новоселицької ОТГ та майстер-класи з вишивання тайстр і рушників, персональну виставку вишитих робіт учня Зеленогайської ЗОШ Максима Битяна і його майстер-клас, фотовиставку історичних і культурних пам'яток населених пунктів Новоселицької ОТГ, виставку книг поетів і письменників Новоселицького району та їх спілкування з читачами.

Урочисті збори і святковий концерт з нагоди 28-ої річниці незалежності України відбулися у будинку культури.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять про тих, хто в різні періоди історії віддав своє життя за свободу рідної землі, за Незалежність України.

Заступник голови районної державної адміністрації Іван Пазяк вручив державну відзнаку «Хрест учасника АТО» Ботгросу Василю Володимировичу, Данилащуку Петру Петровичу, Писларю Сергію Сергійовичу, Герасиму Валерію Федоровичу.

Літературно-мистецьку премію імені Степана Сабадаша вручено Грицуник Єлизаветі Георгіївні – заслуженому учителю України, учителю української мови та літератури Черленівської загальноосвітньої школи та Каптарю Віктору Дмитровичу – викладачу Костичанівської музичної школи.

За особливий внесок у розвиток соціально-економічного і культурного розвитку Новоселицького краю ряд жителів району було відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації і районної ради, виконкому Новоселицької міської ради ОТГ.

Завершилися святкування концертом аматорів сцени Новоселиччини.


181 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page