Борис Баум: «Wiiliam Hill чекає зрозумілих умов по оподаткуванню"
top of page

Борис Баум: «Wiiliam Hill чекає зрозумілих умов по оподаткуванню"

Борис Баум: «Wiiliam Hill чекає зрозумілих умов по оподаткуванню та після цього готовий заходити на ринок України»


Залишилося врегулювати питання з податками.


Перший заступник глави консультаційно-експертної ради при комісії з регулювання азартних ігор і лотерей і позаштатний радник заступника голови Офісу президента України Борис Баум прокоментував проблематику сертифікації, а також перспективи появи великих західних операторів ринку.


«Прямо зараз в Україні збір грошей за ліцензії проходить за планом, ми планували на першому етапі отримати 70 млн.грн, вийшло навіть 72 млн.грн. Можна сказати, що процес ліцензування йде за планом і вже зрозумілий для шукачів. Залишаються проблеми з сертифікацією, тут поки повної ясності немає ні для нас, ні для операторів ринку. Багато що впирається в комітет при Міністерстві фінансів. Ми зі свого боку постараємося в це питання внести ясність якомога раніше.


Ну і з усім податковими нюансами потрібно внести ясність якомога раніше. Ми знаємо, що найбільші оператори, такі як William Hill, чекають голосування по податковому кодексу та готові подаватися на ліцензію, а це дуже великий показник для країни, коли такі світові бренди заходять на наш ринок, це стане сигналом для всієї світової індустрії і її активних учасників».


Раніше портал “Рейтинг Казино” повідомляв, що колега Бориса Баума, Антон Кучухідзе відзначав проблему залучення західного капіталу.


«Без зниження податкових ставок на український гральний ринок не зайде західний інвестор. Жодна велика закордонна компанія, жоден великий гемблінговий гігант поки не піддався на ліцензію в Україні. І як мені стало відомо з кулуарів, з прямого спілкування з представниками західних компаній, їх не влаштовують податкові ставки, які є сьогодні в Україні.


Вони хочуть визначеності. Щоб правила гри були зрозумілі і встановлені хоча б на якийсь певний проміжок часу. Точно знаючи податкові ставки, можна написати бізнес-план. А європейці працюють по бізнес-плану. І це нормальна практика. Якщо вони беруть за основу сьогоднішні податкові ставки і думають, що ті будуть існувати, наприклад, ще 5 років, їм нецікаво. Вони вважають, що на такому ринку, з такими податками, не запрацюють. Так що немає сенсу сюди і заходити.


При цьому легалізація азартних ігор потрібна і виправдана. З 2009 по 2019 рік у нас був корупційний тигр в цій сфері економіки: обсяг тіньового ринку гемблинга в 2018 році, наприклад, склав більше 1 мільярда доларів. В України не було прибутків до держбюджету, бізнес був частиною тіньової економіки, і ні суспільство в цілому, ні окремі гравці не мали державного захисту від тіньових операторів».


Також, Антон Кучухідзе відзначав, що в Україні одна з найдорожчих в світі вартість ліцензії на азартні ігри.


17 переглядів1 коментар
bottom of page