Де встановлять карантинні пости: починають діяти додаткові вимоги щодо пасажирських перевезень
top of page

Де встановлять карантинні пости: починають діяти додаткові вимоги щодо пасажирських перевезень

З 21 жовтня починають діяти додаткові вимоги щодо пасажирських перевезень у випадку встановлення «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Для контролю за їх дотриманням поліцейські цілодобово нестимуть службу на карантинних постах спільно з працівниками Укртрансбезпеки та інших зацікавлених відомств, - нагадує відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Напередодні на базі ГУНП в Чернівецькій області відбулася нарада під головуванням полковника поліції Руслана Дударця, в якій взяли участь керівники Управління превентивної діяльності ГУНП, патрульної поліції, Укртрансбезпеки та профільних підрозділів облдержадміністрації, Чернівецької міськради й Укрзалізниці. Учасники наради визначили порядок організації та проведення спільних перевірок дотримання правил пасажирських перевезень.

Також співробітники поліції Чернівецької області провели низку зустрічей з перевізниками та роз’яснили додаткові протиепідемічні обмеження, що стосуються міжнародних і міжобласних перевезень пасажирів.

Так, для здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту й пасажирів повинен бути один з цих документів:

• негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, не більш як за 72 години до дня поїздки;

• документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози дводозної вакцини;

• міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), дозволених Всесвітньою організацією охорони здоров’я для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, підтверджені за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Зауважимо, зазначені вимоги не стосуються міських і внутрішньообласних перевезень, а також дітей до 12 років.

Починаючи з 21 жовтня, мобільні групи поліції та Укртрансбезпеки нестимуть службу на карантинних постах, розташованих поблизу стаціонарних дорожніх поліцейських станцій. А саме: у містах Вижниця й Новодністровськ, а також у селах Атаки, Звенячин та Новодністровськ.

Нагадуємо: згідно із чинним законодавством, відповідальність за порушення правил пасажирських перевезень несе перевізник. Прохання до громадян і суб’єктів господарювання з розумінням ставитися до вимушених обмежувальних заходів та виконувати законні вимоги правоохоронців.

279 переглядів1 коментар
bottom of page