Довбік: сподіваюся, що наступного разу свій гол за збірну України обов'язково заб'ю
top of page

Довбік: сподіваюся, що наступного разу свій гол за збірну України обов'язково заб'ю

Березень 2021 надовго запам'ятається нападнику «Дніпра-1» Артему Довбіку дебютом у складі національної збірної України і вдалою грою на клубному рівні.

В ексклюзивному інтерв'ю Metaratings

розповів, що завадило йому відзначити забитим голом свій перший матч за головну команду країни у відбірковому циклі чемпіонату світу - зі збірною Казахстану.


«Я з третьої спроби таки зумів дебютувати у складі національної збірної України. Це прекрасно, коли мрія збувається. Звичайно, дуже хотілося відзначити цю історичну для мене подію забитим голом. Тим більше, що в матчі зі збірною Казахстану м'яч вперто не хотів залітати у ворота суперника.


Вийшовши на заміну, був шанс відзначитися, але опинившись у вигідній позиції, пробив у воротаря і до гола справа не дійшла. Також, на мій погляд, в одному з ігрових епізодів захисник гостей в боротьбі зі мною в своєму штрафному майданчику порушив правила і заслуговував покарання.


Зрозуміло, що я був засмучений нічийним підсумком, але дуже сподіваюся, що коли мені випаде можливість ще раз зіграти за збірну, то обов'язково заб'ю. Хоча відмінно усвідомлюю, щоб знову опинитися в полі зору головного тренера Андрія Шевченка потрібно радувати результативністю в календарних матчах за «Дніпро-1».


Нагадаємо, що до дебюту за національну збірну України Артем Довбік провів шість поєдинків за молодіжну збірну країни і забив один гол.


У свою чергу, Збірна України після трьох стартових турів наша команда з трьома очками в активі посідає друге місце, проте в українському на один матч більше, ніж в національних команд Фінляндії (2 очки), Боснії і Герцеговини (1 очко) і Казахстану (1 очко). Наступні поєдинки кваліфікації до ЧС-2022 команда Андрія Шевченка зіграє на початку осені проти казахів (на виїзді, 1-го вересня) і французів (будинки, 4-го вересня).


Відбірковий раунд турніру завершиться в листопаді. 10 команд-переможців груп отримають пряму путівку на світовий форум, а збірні, які посіли другі місця, і дві команди з найкращими результатами в Лізі націй боротися в плей-офф раунді, за підсумками якого повинні розіграти ще три путівки до фінальної частини Мундіалю.



54 перегляди1 коментар
bottom of page