Громади Чернівецької області можуть втратити 165 млн. грн. через задум Кабміну
top of page

Громади Чернівецької області можуть втратити 165 млн. грн. через задум Кабміну

Про це заявив виконавчий директор Чернівецького регіонального відділення АМУ П. Горюк.


Уряд намагається перекласти сплату частини акцизу з роздрібного продажу тютюнових виробів на великий бізнес. З огляду на це місцеві бюджети можуть втратити 2,4 мільярда гривень. Наразі роздрібні торговці – кіоски і магазини, які продають цигарки – сплачують п’ять відсотків «тютюнового» податку, що йде до місцевих бюджетів. Проте урядовим законопроєктом хочуть перекласти це зобов’язання на великих гравців – виробників та імпортерів тютюнових виробів. У випадку реалізації задумів кабінету міністрів України громади Чернівецької області втратять 165 млн.гривень.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан з цього приводу наголосив: « Минулого року від акцизу на роздрібну торгівлю тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 2,4 млрд грн. В цьому планується 2,9 млрд грн. Для держбюджету – це копійки, а на місцях – великі кошти! Місцеві бюджети ще не скоро оговтаються від локдаунів, від закриття малого та середнього бізнесу! А центральна влада знову намагається забрати в них кошти!»

«Громади Чернівецької області повинні мати можливість розвиватися, а це напряму залежить від фінансової спроможності місцевих бюджетів. Заради цього і проводиться реформа з децентралізації влади», зазначив виконавчий директор Чернівецького регіонального відділення АМУ П. Горюк. Вважаємо, що народні обранці від Буковини мали би дослухатися до застережень Асоціації міст України і не голосувати за урядовий законопроєкт.

204 перегляди1 коментар
bottom of page