top of page

«Маріуполь» ніколи не здавав матчі «Шахтарю», – екс-капітан приазовців

Про це 31-річний оборонець розповів в інтерв’ю «Брутальному Футболу». Яворський пригадав, коли у грудні позаминулого року «Маріуполь» зіграв внічию з «Шахтарем» (1:1), зазначивши, що приазовці ніколи не були фарм-клубом донеччан, як дехто вважає.


За його словами, перемогти «Гірників» у складі «Маріуполя» – його мрія, якій, так і не судилося відбутися.


«Зрозуміло, що юридично «Маріуполь» – це не фарм-клуб донецького «Шахтаря». Тому що вони б не могли грати в одній лізі. Але те, що там 18 людей орендованих, то така думка є в людей.


Для мене особисто, кажу відверто, що ця нічия вартувала дуже дорого. Тому що обіграти «Шахтар» для мене була мрія, я цього ніколи не робив, але дуже хотів. Більше, ніж «Динамо», якщо чесно. І знаєте, було б класно здобути перемогу над «Шахтарем», коли їм потрібні були очки, останні фінальні матчі, а ми забрали в них бали, перемогти і поставити їх у важке становище. Тоді люди б подумали, що ми дійсно стараємось, виходимо і граємо.


Хоч ви і не ставите це питання, але я відповім чесно. Ми не здавали матчі! Це неправда, це маячня, що ми там лягали під «Шахтар».


Яким чином ми можемо у них відібрати очки, якщо їм програє «Динамо» основним складом? Є навіть відео з нашими емоціями після тої нічиєї, як ми кричали і раділи. Навіть бенкет був після цього матчу, тому що ми дійсно були дуже щасливими. Щодо орендованих гравців «Шахтаря» в «Маріуполі», то вважаю, що було б правильно, якби вони грали проти донеччан, це було б чесно», – підсумував Яворський, який з серпня виступає у складі полтавської «Ворскли».


Як повідомляє портал “Рейтинг Букмекерів”, усього між цими командами було зіграно 50 офіційних матчів: у 46 поєдинках перемоги здобули донеччани, ще 4 зустрічі завершилися внічию. Приазовці не виграли жодного матчу за часів незалежної України. Яворський був капітаном «Маріуполя» – відіграв за приазовців 10 сезонів (з перервами). За цей час він встиг зіграти 228 матчів (8 голів).




12 переглядів1 коментар

Інформаційне агентство "НОВОСЕЛИЧЧИНА"

Керівник ІА "НОВОСЕЛИЧЧИНА" Андрій РОМАНЦОВ

+38-099-04-02-007 +38-095-08-33-441

Skype: rayoninfo;  Канал youtube: youtube.com/c/rayoninfo1;  google.com/+rayoninfo1

Email: rayoninfo@yahoo.com;   romashka2009471@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Flickr Социальной Иконка
  • RSS Социальной Иконка
bottom of page