Міська рада оприлюднила схему та відео майбутнього новоселицького парку
top of page

Міська рада оприлюднила схему та відео майбутнього новоселицького парку

Проєкти запропоновані дизайнерською групою програми #DOBRE на основі обговорень та пропозицій жителів міста.

"Минулого тижня в центральному парку міста розпочалось складання торгівельних яток, що викликало зрозумілу увагу жителів. Як і повідомлялося, ятки громада отримала в рамках співпраці з Програмою #DOBRE, в результаті багатомісячної роботи компоненту Місцевий Економічний Розвиток, в рамках реалізації проєкту «Придбання торгових місць для облаштування ярмаркового містечка в м. Новоселиця». За кошти Програми (304 тис. грн) для нашої громади закуплено чотири торгівельні ятки для подальшого облаштування ярмаркового містечка. Умовами проєкту також було враховано, що внеском громади має стати підготовка основи під ці ятки та закупівля лавочок, столиків та стільців для відвідувачів.

Крім того, на момент подачі заявки, а це середина серпня 2021 р. місце для облаштування цього містечка було визначено спільно з робочою групою. Проте пізніше, з вересня, було внесено певні зміни. Зокрема, у співпраці з Програмою, прийнято рішення змінити місце розташування ярмаркового містечка. Заявка була подана та погоджена для реалізації стороною #DOBRE, дотримуючись програмних зобов'язань, які взяла на себе громада, підписавши проєкт.

Після внесення передбачених змін, а також враховуючи думку жителів, Програма підтримала бажання громади змінити місце облаштування ярмаркового містечка, і внести відповідні корективи в проєкт. Передбачено, що громада в рамках свого внеску, розмістить торгові ятки на новій локації та завершить реалізацію проєкту до 31 березня 2022 р.", - йдеться на сайті міськради.

Також запропонуване ландшафтне бачення майбутнього новоселицького парку від дизайнерів в рамках співпраці з програмою #DOBRE.


"Громмада отримала можливість попрацювати ще в одному із напрямків, зокрема розробки просторових та дизайнерських рішень для однієї із локацій в громаді. Так, для нашої громади були відібрані експерти із розробки дизайну для центрального парку. Протягом кількох місяців тривала робота. Зокрема, експерти знайомилися із новоселицьким парком і околицями, визначили найбільш відвідуванні та «неприємні» місця, спілкувалися із жителями міста. На основі цього створено дизайнерський проєкт - концепцію нового Новоселицького парку, яку презентували 31 січня. Важливо, що при розробці дизайну, уже було частково враховані ті напрацювання, які громада зробила, але більшість - це бачення, які зібрані на основі пропозицій місцевих жителів, перенесених на папір, візуалізовано баченням дизайнерів. Запропоновані рішення будуть реалізовані за кошти програми #DOBRE та інших міжнародних програм, частково – бюджету громади, також планується залучення інвесторів в майбутньому."

Міська рада запрошує долучатись до остаточного узгодження проєкту, створеного у співпраці громади та Програми #DOBRE, за адресою м. Новоселиця, вул. Чкалова, 7, Новоселицька міська рада, або безпосередньо на сайті засобами зворотного зв'язку.

266 переглядів1 коментар
bottom of page