Наступного тижня у відновленій «Калинці» вже відпочиватимуть діти
top of page

Наступного тижня у відновленій «Калинці» вже відпочиватимуть діти

У таборі відпочинку «Калинка» на Новоселиччині, який 5 років тому припинив свою роботу, знову відпочиватимуть діти.


Відповідне рішення прийнято сесією Ванчиківецької сільської ради, на баланс якої табір відпочинку передано із ліквідацією Новоселицького району. У співпраці із благодійним фондом «Руки милості» було прийнято рішення про відновлення табору. Протягом останнього часу на ремонтних роботах працювало до ста людей щодня. Відремонтовано будиночки, у кожному із будинків, готових до експлуатації, проведено ремонти, встановлено внутрішні вбиральні і душові, наведено лад на території, відремонтовано дорогу тощо.

Як розповів представник благодійного фонду, поки що це не будуть повноцінні зміни, а своєрідні двотижневі сесії. Відпочиватимуть тут до 200 дітей з обмеженими можливостями з різних куточків Буковини незалежно від приналежності до релігійних конфесій. Харчування, утримання та решту витрат з експлуатації та догляду за дітьми візьме на себе благодійний фонд.

Варто нагадати, що табір припинив роботу через брак фінансування. Кошти, які вряди-годи виділяли з районного бюджету, потім перерозподіляли на інші потреби. Тут жили будівельники, що працювали на зведенні сонячної електростанції у Тарасівцях, планували розмістити батальйон територіальної оборони. За цей час табір прийшов у повний занепад, розікрали навіть кухонне приладдя з їдальні. Репортаж про те, як виглядає табір сьогодні – з відкриття І-ї зміни у «Калинці», вже найближчим часом.

654 перегляди1 коментар
bottom of page