Новоселицька лікарня починає приймати хворих на COVID, область за крок від «червоної» зони
top of page

Новоселицька лікарня починає приймати хворих на COVID, область за крок від «червоної» зони

Від учора госпітальна база Новоселицької лікарні приймає пацієнтів із COVID: середньоважких, важких, що потребують лікування в стаціонарних умовах. Всі випадки госпіталізації погоджуються із старшим черговим оперативним лікарем. Хворих на COVID розміщатимуть в інфекційному відділенні.

Архівне фото

До кінця поточного тижня Чернівецька область може опинитися на червоному рівні епідемічної небезпеки. За останні дні тут фіксується найкритичніша в Україні статистика захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це свідчать дані Київської школи економіки (KSE). За інформацією даними KSE, кількість госпіталізованих жителів області наближається до граничного показника: 60 осіб на 100 тис. населення і наразі становить 59 осіб на 100 тис. Також на критичному рівні і показник зайнятості ліжко-місць хворими коронавірусною інфекцією: 64% при граничному рівні в 65%. Експерти KSE рекомендують збільшити кількість коронавірусних ліжко-місць на 30-50%.

Тим часом за повідомленням КМП «Промінь здоров’я», станом 21 вересня 2021 року по Новоселицькій МТГ 273 хворих на COVID – 19.

Відповідно, по населених пунктах:

м. Новоселиця – 133;

с. Динівці – 37;

с. Рокитне – 34;

с. Зелений Гай – 16;

с. Маршинці – 23;

с. Котелеве -15;

с. Строїнці - 2;

с.Малинівка - 13.

39 осіб з пневмонією легкої та середньої ступені важкості.

З них:

23 людей на амбулаторному лікуванні;

16 - лікуються стаціонарно.

436 переглядів1 коментар
bottom of page