Основні різновиди ролів: як правильно вибрати суші і де замовити
top of page

Основні різновиди ролів: як правильно вибрати суші

Роли – не просто різновид японських страв, це ціла культура, яка міцно вкоренилася по всьому світу. Невеликі рулетики з риби, водоростей та рису стали улюбленими ласощами багатьох жителів усіх континентів. При цьому суші – це сотні та тисячі рецептів, які можуть кардинально відрізнятись один від одного. Про найпопулярніші їх різновиди ми й поговоримо зараз.

Хосомаки: не простота, а класика


Один із традиційних рецептів ролів. Хосомаки вирізняються максимальною компактністю. Готові рулетики виходять досить тонкими, адже для начинки беруть лише один інгредієнт (рибу чи овочі). Невеликий розмір суші обумовлений також тим, що під час приготування використовується лише половина листа норі, на який тонким шаром кладуть трохи рису та начинки. Суші загортають так, щоб водорості опинилися зовні.


Футомаки: коли розмір має значення


Відмінна риса футомаки – справді значні розміри. Як правило, як начинка використовують від 3 компонентів. Найчастіше вони відрізняються кольором та текстурою, завдяки чому утворюють незвичайне поєднання і в плані смакових, і в плані естетичних якостей. Як і хосомаки, водорості тут назовні. Якщо хочете замовити реально великі футомаки, заходьте на сайт https://brovari.sushi-master.ua/menu/rolls. Мережа ресторанів Sushi Master швидко доставить вам набір суші, яким справді можна наїстися.


Запечені роли: смачно та ситно


Такі рулетики після загортання прикрашають соусом та відправляють у духовку. Завдяки термічній дії риба пропікається, що надає їй особливого насиченого смаку. Застосування додаткових соусів додає страві гостроти та поживності. У Японії запечені роли не надто популярні, але у Європі вони стали справжнім бестселером.


Темпура: для любителів хрусткої скоринки


Ще один представник гарячих суші. Так називають маки чи урамаки, обсмажені у спеціальному клярі. Завдяки термічній обробці формується тонка хрустка скоринка. Вона надає страві особливої ​​естетики та незвичайного смаку.


Урамаки – роли навпаки


Відмінна риса таких суші – особливий спосіб загортання. Вони рис йде не всередину, а назовні. До урамаків відносять 2 візитні картки паназіатських страв:


• Філадельфію – в такі роли обов'язково входить ніжний м'який сир, при цьому зверху їх часто прикрашають великою кількістю морепродуктів;


• Каліфорнію – ікра або кунжут надають цьому різновиду суші додаткової привабливості, а також приємного смаку.


Також є й десятки інших видів суші. Дракони, нігірі, унаги, спринг-роли, сашими, гункан – вибір справді величезний. Компанія Sushi Master робить паназіатську кухню максимально доступною, пропонуючи найкращі ціни, а також швидку та безкоштовну доставку по всьому Броварам!


41 перегляд1 коментар
bottom of page