П’ять літаків, дрони і аерошутери – протягом року затримано на українсько-румунському кордоні
top of page

П’ять літаків, дрони і аерошутери – протягом року затримано на українсько-румунському кордоні

Літак марки АН-2 затримали вчора, 2 лютого, на околиці села Серафинці Коломийського району, що на Івано-Франківщині.


Виявили літак оперативники Мукачівського та Чернівецького прикордонних загонів за сприяння ГУ НП в Івано-Франківській області, повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

З’ясувалося, що літак щонайменше двічі незаконно перетинав українсько-румунський кордон, скоріш за все, з метою переміщення тютюнових виробів.

Кому належить літак, який не має реєстраційних знаків, та що ще могли незаконно доправляти ним до сусідньої Румунії, а, можливо, і в інші країни, всупереч встановленим законодавством правилам повітряних польотів, правоохоронці наразі з’ясовують.

Незадовго перед тим охоронцями кордону в межах відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону «Красноїльськ», «Мамалига», «Сокиряни» та відділень «Нижні Петрівці», «Біла Криниця» виявлено та затримано 8 літальних апаратів - 3 літаки типу «АН-2», 1 літак типу «Пікас», 2 аерошути та 2 безпілотні літальні апарати типу «Крило». Крім самих літальних апаратів, також вилучалися: тютюнові вироби, радіостанції, пристрої нічного бачення, комп’ютерні аксесуари, засоби навігації та управління БПЛА.



283 перегляди1 коментар
bottom of page