Перерахунок пенсій з 1 квітня працюючим пенсіонерам буде проведено в червні
top of page

Перерахунок пенсій з 1 квітня працюючим пенсіонерам буде проведено в червні

Частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж.



Такий перерахунок пенсій проводиться для пенсіонерів, які після призначення (перерахунку пенсії) продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менш ніж два роки.

Право на автоматизований перерахунок визначає страховий стаж, набутий на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок. У зв’язку з тим, що дані до реєстру застрахованих осіб про страховий стаж за січень-лютий 2021 року надійдуть у складі єдиної звітності зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, яку страхувальники зобов’язані подати до 10 травня, перерахунок буде проведено у червні з урахуванням відповідної доплати з квітня поточного року.

Увага! Пенсіонеру не потрібно додатково звертатись до органів Пенсійного фонду України, адже перерахунок відбуватиметься в автоматичному режимі. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.


60 переглядів1 коментар
bottom of page