Підприємство із Тарасівців нагороджено "ЕкоОскаром"
top of page

Підприємство із Тарасівців нагороджено "ЕкоОскаром"

Компанія Solar Generation, що є власником сонячної електростанції у селі Тарасівці Ванчиковецькоі громади, отримало звання «Лідер системної екотрансформації», а її директор Станіслав Ігнатьєв - екологічним Оскаром.




Цей рейтинг проведено Професійною асоціацією екологів України та національним журналом «Ecobusiness», а нагородження відбулося в рамках Всеукраїнського форуму «Лідерство і Екотрансформація - 2021», що 16 грудня відбувся у Києві.


Слід відмітити, що сонячна електростанція «Екотехнік-Тарасівці» побудована на заболочених, непридатних для сільськогосподарського обробітку земель. Електростанція є найбальшою у Західній Україні, і п'ятою за розміром в Україні та десятою за потужністю в Європі. Станція забезпечує чистою та екологічно безпечною електроенергією більшу частину Чернівецької області.


Сьогодні, місцеве підприємство є сталим партнером Ванчиковецькоі громади. Спільно реалізуються інфраструктурні проекти, зокрема, заасфальтовано проблемну ділянку дороги у селі Тарасівці, надається допомога місцевій школі і будинку культури. Але головне, що це партнерство стало новим поштовхом у розвитку громади: організовано навчальний візит у дружню громаду Яблонь у Республіці Польщі, спільними зусиллями розробляється стратегія громади, а також міжнародні проєкти.


Цей досвід є свідченням того, що місцевий бізнес та громади мають стати партнерами, які спільно працюють над розвитком для покращення якості життя кожного громадянина.

623 перегляди1 коментар
bottom of page