Поліцейські просять власників банківських карток бути пильними
top of page

Поліцейські просять власників банківських карток бути пильними

Щодня на спецлінію «102» надходить приблизно п’ять повідомлень про те, що буковинців ошукали шахраї. Схема видурювання грошей зазвичай традиційна: незнайома особа телефонує людині та представляється працівником фінансової установи. Під приводом розблокування рахунку чи усунення технічних несправностей, дізнається персональні дані клієнта, після чого незаконно знімає кошти.

Зловмисники, представляючись співробітником банку або інших установ соціальної сфери, переконують користувача карти про негайну необхідність розкрити конфіденційну інформацію (номер картки, PIN, термін дії карти, CVV2 / CVC2 код тощо).

За допомогою певних методів психологічного впливу, правопорушники телефонують власникам банківських карток і «заради безпеки» або «для авторизації чи проведення ідентифікації» просять назвати персональні дані. Також вони можуть попросити назвати код, який надійде на телефон у повідомленні.

Запам’ятайте: працівники фінансових установ не телефонують до клієнта, щоб дізнатись таку інформацію. Якщо у вас виникли сумніви щодо потрапляння персональних даних до сторонніх осіб, зателефонуйте до банку, де ви обслуговуєтесь, заблокуйте рахунок та повідомте про вчинення шахрайських дій відносно вас поліцію.

253 перегляди1 коментар
bottom of page