Що саме розкидають з літаків над Новоселичиною
top of page

Що саме розкидають з літаків над Новоселичиною

14 вересня на території Чернівецької області розпочалося проведення планової осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу за допомогою авіатранспорту, - повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

«Епізоотична ситуація, яка склалася в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин. Розповсюдження принад, які містять високо імунну безпечну вакцину проти сказу, здійснюється за допомогою авіатранспорту.

Вакцина абсолютно не шкідлива для людей та тварин, екології та використовується на території України понад три років. Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу», - стверджують у відомстві.

Жителів Буковини, які побачать літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просять не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

При виявленні приманки просять не брати їх руками і не переносити їх з місця на місце, тим більше додому. Особливо застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею, а тим більше не пробувати, не розламувати.

464 перегляди1 коментар
bottom of page