Що вибрати: очищувач чи зволожувач повітря
top of page

Що вибрати: очищувач чи зволожувач повітря

Повітря в приміщенні насичене пилом, шкідливими мікроорганізмами та бактеріями, які можуть спричинити різноманітні захворювання. З початком опалювального сезону воно значно пересушується, що також негативно впливає на здоров’я. Для створення комфортного мікроклімату в закритому приміщенні можна придбати очищувач та зволожувач повітря. Про функції та переваги кожного з цих пристроїв поговоримо далі.



Особливості очищувачів повітря

Головне завдання приладів — видалення із навколишнього середовища небезпечних мікроорганізмів та неприємних запахів. Конструкція очищувача складається з вентилятора та комплекту фільтрів. Найпоширеніша конфігурація очищувача повітря складається з трьох фільтрів, що виконують такі функції:

  • глибоке очищення від шерсті, волосся, піску та ін.;

  • нейтралізація запахів;

  • тонке очищення від пилу та алергенів.

Виробники пропонують декілька типів приладів, які відрізняються за способом обробки повітря. Для приміщень, де накопичується велика кількість пилу, краще купити очищувач повітря з електростатичним фільтром, який складається з металевих пластин. Позбутись неприємного запаху допоможуть вугільні пристрої. Найкращий варіант для дезінфекції приміщень — ультрафіолетові моделі.

Очищувачі повітря знижують ризик нападів астми та алергії, нейтралізують осідання аерозолів, видаляють запахи побутової хімії та домашніх тварин.

Зволожувачі повітря: особливості та переваги

Обладнання встановлюють для підтримання оптимального рівня вологості в приміщеннях. Це запобігає виникненню респіраторних захворювань, покращує стан шкіри та волосся. Розрізняють такі типи зволожувачів:

  • парові — нагрівають воду та випускають пар під тиском;

  • традиційні — прості в експлуатації прилади, що працюють за принципом холодного випаровування;

  • ультразвукові — безшумні зволожувачі з високими вимогами до якості води.

В багатьох приладах передбачена низка додаткових функцій. Деякі зволожувачі можуть підігрівати та охолоджувати повітря. В продажу є моделі з капсулами для ароматерапії та нейтралізації неприємних запахів.

Очищувач чи зволожувач: який прилад обрати

Кожен з цих пристроїв виконує різні функції та не може стати повноцінною заміною іншого. Низька вологість в приміщенні призводить до сонливості та хронічної втоми. Поява цих симптомів свідчить про необхідність придбання зволожувача повітря.

Користувачам, які страждають на алергію чи захворювання дихальної системи, інтернет-магазин Алло пропонує асортимент сучасних очищувачів повітря. Прилади мають попит серед жителів великих міст, а також людей, які багато часу проводять за комп'ютером. Їх встановлюють не лише в житлових приміщеннях, а й в офісах, салонах краси на невеликих виробництвах.

11 переглядів0 коментарів
bottom of page