Шосте питання: Чим намазаний старостинський бутерброд у Зеленому Гаї?
top of page

Шосте питання: Чим намазаний старостинський бутерброд у Зеленому Гаї?

Не маслом точно. Призначення старости с. Зелений Гай стало найнапруженішим у порядку денному сесії Новоселицької міської ради.

Зелений Гай, єдине село громади, якщо не всіх громад району, де досі не призначено старосту. Чому? Питання навіть не риторичне. Претендентів два - Олександр Литвин, колишній голова сільради і Дмитро Лакуста, екс-виконуючий обовязки старости села. Підтримати обох прибули делегації жителів села, одночасно і депутати міськради розділились на два табори. Швидше навіть на три. Одні пропонували відкласти розгляд питання на наступну сесію, другі - підтримували Литвина, треті, відповідно, - Лакусту. Щодо обох - є що записати їм у здобутки, не менше - в негатив. А негативу під час обговорення вистачало. Лунали пропозиції і щодо загальних зборів і "сільського референдуму".

Щодо ситуації, як на мене, найкраще висловилась жителька Зеленого Гаю депутатка Анжела Довганюк, при тому, що один із кандидатів - її брат, другий - дядько. Як вона зазначила, що і один міняв вікна-двері, і другий, і ясна річ - не за свої, а за бюджетні кошти. А взагалі, розділення села, скандали між родинами і тиск на депутатів - не є правильним, адже питання не в тому, хто очолить старостат, а користь жителям Зеленому Гаю. "А загалом за це соромно".

В результаті обидві кандидатури були винесені на голосування. Дмитро Лакуста набрав 12 голосів, Олександр Литвин - чотири. Тобто жоден не був обраний.

На наступну сесію, зазначила міський голова Марія Нікорич, не буде винесена жодна з цих кандидатур.

1 320 переглядів1 коментар
bottom of page