У Магалі можуть збудувати обласний Палац спорту
top of page

У Магалі можуть збудувати обласний Палац спорту

У Магальській, Чагорській та Великокучурівській громаді шукають земельну ділянку на 6 гектарів для будівництва там обласного палацу спорту.


Обласний палац спорту, у якому зможуть проводити змагання міжнародного рівня, найближчим часом розпочнуть будувати на Буковині.

Для того, щоб обрати найкраще місце для будівництва такого важливого об’єкта в обласній адміністрації провели нараду із керівниками Чагорської, Магальської та Великокучурівської громад. «Спортивна громада нашої області – надзвичайно потужна, вже зараз маємо п’ятьох кандидатів на участь у олімпійських іграх. Звісно ж, що їхні результати та досягнення прямо залежать від інфраструктури і тренувальної бази. До того ж, наявність такого потужного об’єкта популяризуватиме спорт серед буковинців», – зазначила під час цієї наради заступниця голови ОДА Ірина Ісопенко.


В обласній адміністрації сподіваються отримати субвенцію із держбюджету на будівництво палацу спорту. Однак є певні вимоги до його зведення. Зокрема, необхідна ділянка площею близько 6 гектарів, щоб облаштувати усю необхідну інфраструктуру, в тому числі і великий паркінг. Також заклад має бути близько від основних транспортних артерій, готелів, закладів харчування. «Планується, що палац спорту буде максимально функціональним – із басейном, тенісним кортом, футбольним полем, баскетбольним майданчиком та навіть боксерським рингом», - додали в ОДА. Наразі голови громад вивчать наявні земельні запаси та найближчим часом запропонують варіанти ділянок. Після цього у Чернівецькій ОДА оберуть найбільш вдале місце для будівництва.


247 переглядів1 коментар
bottom of page