У Новоселиці планують створити мурал, купити сцену і кінотеатр та провести міжнародний фестиваль
top of page

У Новоселиці планують створити мурал, купити сцену і кінотеатр та провести міжнародний фестиваль

Все це заплановано в рамках проєкту на виконання бюджетної програми Міністерства розвитку громад та територій України «Підтримка регіональної політики України» у секторі «Загальноукраїнська солідарність», - повідомляє сайт міської ради.

Проєкт «Спільне коріння як поштовх до сталого розвитку Новоселицької та Новоолександрівської об’єднаних територіальних громад» має за мету залучення західних і східних регіонів України до співпраці у сфері культури, історичних та культурологічних досліджень. Реалізовуватиме його Новоселицька МТГ у співпраці з Волоським старостинським округом Новоолександрівської ОТГ, що на Дніпропетровщині.

В межах проєкту стіну однієї з будівель на центральній площі Новоселиці прикрасить мурал в етностилі із зображенням дівчини з тайстрою. У стіну-мурал буде вмонтовано QR-код, який відправлятиме користувачів на веб-сторінку, де транслюватимуться відео роботи і буде розміщена інформація з життя громади.

Головною «родзинкою» проєкту має стати брендування тайстри як унікальної буковинської торбинки. Виготовляти тайстру вчитиметься молодь обидвох громад, для цього в межах проєкту планують придбати ткацькі верстати, а досвідчені мисткині проведуть майстер-класи.

В межах проєкту планують також придбати пересувний вуличний кінотеатр, який «подорожуватиме» населеними пунктами громади, та мобільну сцену – для творчої і талановитої Новоселиччини річ вельми затребувана.

А увінчає проєктні заходи фестиваль «NovoFest», який планують провести в Новоселиці на завершальному етапі проєкту. Передбачається, що участь у ньому візьмуть творчі колективи з Буковини, Дніпропетровщини, Молдови та Румунії.

Проєкт розрахований на два роки. Його загальний бюджет – понад 4,5 мільйона гривень. Новоселицька МТГ – одна з чотирьох громад України, яка впроваджує проєкт на виконання бюджетної програми Міністерства розвитку громад та територій України «Підтримка регіональної політики України» у секторі «Загальноукраїнська солідарність».

101 перегляд1 коментар
bottom of page