У Новоселиці відроджують жіночий волейбол: фото, відео
top of page

У Новоселиці відроджують жіночий волейбол: фото, відео

Взялася за цю непросту справу юна маршинчанка Юстина Албулеса. У дівчини амбітні плани і великі сподівання. Про це розмова з тренеркою:

- Колись у Новоселиці жіночий волейбол був дуже популярний, але вже кілька років про нього нічого не чути…

- На жаль, це так. І не лише жіночий. Але вже років п’ять його просто немає. Я в минулому волейболістка. Грала в школі, в кооперативному коледжі у Чернівцях, в університеті. Грала за Новоселицю, медичний коледж, кооперативний коледжВ Новоселиці тренувалася у Тетяни Палагнюк. В Чернівцях у різних тренерів. Тому добре бачила їх роботу. Зараз навчаюся в ЧНУ за спеціальністю фізична культура і спорт.

- Як народилася сама ідея?

- Я не раз розмовляла з дівчатами, з котрими грала раніше. І вони не раз шкодували, що жіночий волейбол у Новоселиці «вмер». Зараз чимало перспективних дівчат, котрі хочуть займатися. Але немає тренера. І тоді я подумала – чому б не я?


- Але як з тренерським досвідом.

- Певною мірою є. Мій чоловік – тренер з карате. Протягом трьох років я допомагала йому, їздила на різні змагання. Навчилася спілкуватися з дітьми, і мабуть тоді відчула, що це – моє. Почали працювати з вересня цього року. Працюємо при ДЮСШ. Тому спочатку звернулася в школу до заступника директора Ігора Марчука. Він підтримав мою ідею. З допомогою фахівців ЧНУ склала навчальні плани, допоміг наш знаний тренер Вячеслав Гриньов-Лозовінський. Так все і почалося.

- З якого віку діти у вас тренуються і як записатися?

- Дівчата з 10 років до 17-ти. Планую тренувати дві групи по 16 дівчат. Тренуємось ми у понеділок, середу і п’ятницю, початок о 16 год. Тож треба просто прийти у спортзал Новоселицького будинку культури. Або зателефонувати (066) 603-49-87.

- В таких випадках прийнято запитувати про плани.

- Як і скрізь у спорті – перемагати. В області, в Україні, на міжнародних змаганнях. Чому б і ні. А поки що – вчитись і працювати. Адже це не простий шлях.



246 переглядів0 коментарів
bottom of page