У Новоселицького міського голови – ще один заступник
top of page

У Новоселицького міського голови – ще один заступник

Сьогодні у Новоселиці відбулася сесія міської ради. Було розглянуто чимало важливих питань, але головною інтригою сесії було, звичайно ж, очікуване призначення ще одного (а можливо і двох) заступника голови громади.

Нагадаю, питання заступників досить гостро поставало ще на першій сесії, але тоді прийняли рішення, начебто задля економії, призначити лише одного заступника. Ним очікувано став Сергій Арсеній.

На 4-ій сесії питання призначення ще одного заступника, якого не було навіть у проекті порядку денному, вигулькнуло знову. Чому – питання доволі риторичне. Чи потрібен другий, третій, четвертий заступник голові майже 30-тисячної громади? Вирішувати, зрештою, голові і народним дбунам, чи вартує воно бюджетних коштів – питання риторичне. Якщо голові незрозумілої Чернівецької райради чотирьох заступників ледь стало – то чому б і ні, тим більше за минулого складу заступників було двоє. Але ж проблема зовсім не в цьому, і це зрозуміло.

Якщо за версією Воланда з «Майстра і Маргарити» їхніх людей зіпсувало квартирне питання, наших таки псує питання кадрове. Довкола призначення, яке було секретом Полішинеля (даю посиланнячко, бо в Інстаграмі про це немає), інтриги точилися протягом двох тижнів. І торгівля. Навіть уже на сесії, замість поставити запитання кандидатові чи мерові просто в залі, в онлайні, депутати вкотре «усамітнились». Результат був очікуваним. За кандидатуру Руслана Майданського, чию кандидатуру на посаду заступника висунула міський голова Марія Нікорич руками проголосували майже одноголосно, утримався Іван Фока.

То хто ж такий новопризначений Руслан Майданський? Якщо коротко – народився і живе у Рокитному, працює, тепер вже працював, виконавчим директором «НафтаБукОйл». Був депутатом Чернівецької обласної ради, Новоселицької міської ради від об’єднання «Самопоміч», у той час йшов на вибори в одній команді з нинішнім головою Новоселицької РДА, вірніше – головою ліквідаційної комісії Олегом Мельничуком. На нинішніх виборах став депутатом від «Єдиної Альтернативи». Чим перейматиметься новий заступник голови громади – гуманітарним напрямком та міжнародною діяльністю, принаймні так окреслила коло обов’язків Марія Нікорич, хоча буде воно значно ширшим.

Напередодні сесії деякі місцеві «активісти» обіцяли прибути і «показати всім». Пригадуючи веселі 14-15 роки аж соромно за те, що тепер називається активістами.

Андрій РОМАНЦОВ

753 перегляди1 коментар
bottom of page