Відбулись ювілейні змагання з порятунку на воді: фото, відео
top of page

Відбулись ювілейні змагання з порятунку на воді: фото, відео

25 червня у місті Новоселиця Чернівецького району Чернівецької області на річці Прут відбулися Відкриті районні змагання серед рятувальників та волонтерів «Рятувальні роботи на воді». У пятих, ювілейних змаганнях взяли участь команди «Спрут» (Новоселиця), команда школярів, команди с Маршинців та Ванчиковецької громади, м. Вижниця і «Верховина», а також від Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області участь брали рятувальники 11 державної пожежно-рятувальної частини м. Новоселиця та відділення гірських пошуково-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Змагання на дистанції рятувальних робіт проходили у складних умовах – підвищеного рівня води, сильної течії ат неймовірної спеки за правилами проведення змагань зі спортивного туризму. Для учасників було створено умови, максимально наближені до реальних, котрі можуть бути під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій на водоймах. Змагання пройшли у декілька етапів: спочатку команди долали перешкоди на воді, відпрацьовували навички з порятунку людини на річці та надавали першу медичну допомогу потерпілому, намагалися командою вибратися із води під час перекидання катамарану.

Учасників змагань привітали перший заступник міського голови Сергій Арсенійй, заступник – Руслан Майданський, секретар міськради Ірина Мироненко, керівниця ГО «Новоселицька Агенція Економічного розвитку та транскордонної співпраці», представники Головного управління ДСНС. У складній боротьбі перемогу святкували волонтери команди «Спрут», ІІ-е місце – команда Маршинців, ІІІ-є – «Верховина». Переможці змагань були нагороджені кубками та медалями, а усі учасники – грамотами і пам’ятними подарунками. Окрім заслужених нагород, які вручили переможцям, учасники змагань отримали нові навички та знання, як рятувати людей на воді, обмінялися досвідом з іншими командами.

Змагання проводились за підтримки Новоселицької міської ради.


158 переглядів1 коментар
bottom of page