Відомий волейболіст Петро Раца взяв участь у презентації книги про свого товариша
top of page

Відомий волейболіст Петро Раца взяв участь у презентації книги про свого товариша

У Недобоївській сільській бібліотеці відбулася презентація книги під назвою «Школа імені Вчителя», приурочена пам‘яті шанованого багаторічного директора Недобоївської школи Григорія Петровича Томіна з нагоди 80-річчя від дня його народження, яке він мав би святкувати напередодні.


З новим виданням ознайомив присутніх перший заступник сільського голови Ю. Вепрюк. Він розповів, що до книги увійшли біографічні дані педагога, спогади його учнів, друзів-спортсменів, а також тих, з ким служив в армії, кому неодноразово допомагав. Перелічені його численні нагороди за плідну багаторічну працю, зібрані фотоматеріали із сімейного архіву.

У теплій зворушливій розмові кожен з присутніх пригадав моменти життя, проведені з Григорієм Петровичем. Він був людиною доброї душі, щирого серця.

У спогадах рідних, колег, друзів-волейболістів, серед яких був наш земляк Петро Раца, представників влади, Г. Томін назавжди залишиться Вчителем учителів, адже в народі кажуть: «Усі професії – від вчителя, а вчитель – професія від Бога».

Для його сина Володимира Григоровича, котрий як і батько, став директором освітнього закладу – Шировецького НВК, Григорій Петрович – найрідніша людина і мудрий, справедливий наставник.

Засновнику та керівнику зразкового аматорського ансамблю «Гармошкарі», котрий є автором-упорядником книги «Школа імені Вчителя», Г. Гайдеєку депутат обласної ради О. Шкурідін вручив почесну відзнаку Чернівецької обласної ради за заслуги перед Буковиною.

Григорій Антонович подякував та зазначив, що пам‘ять про наших земляків, котрими пишається громада, повинна жити вічно, - зазначає Валентина Щербата,

провідна бібліотекарка Недобоївської сільської публічної бібліотеки.

163 перегляди1 коментар
bottom of page