top of page

«Він був на радарі УЄФА за понад 50 підозрілих матчів», – Баранка відповів на закиди Гельзіна

Як повідомляє портал “Рейтинг Букмекерів”, Голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка відреагував на слова Владислава Гельзіна, який закликав усі клуби УПЛ об’єднатися для боротьби проти, як зазначають в «Олімпіку», свавілля арбітрів.


Позиція «Олімпіка»

Днями «Олімпік» виступив з листом, у якому закликав інші клуби УПЛ висловити ноту недовіри очільники Комітету арбітрів Лучано Луччі.


«Відверте суддівське свавілля, яке допускається у кожному матчі УПЛ від року до року за участі усіх без винятку команд.


Замість розслідування і організаційних висновків, виправдовується і заохочується головою комітету арбітрів Лучано Луччі. На жаль, це стало можливим через нашу споглядальну позицію і відсутність загальної реакції на деструктивні дії футбольних чиновників.


Так, без жодних організаційних висновків з нашого боку залишилися виявлені у 2019-му році факти фальсифікацій та підроблення більш як сорок експертних висновків так званим Футбольним прокурором – головою комітету етики та чесної гри Франческо Баранкою», – мовиться у заяві донецького клубу.


Позиція Баранки

Голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка наступним чином прокоментував звинувачення президента «Олімпіка».


«Я не збираюся полемізувати з містером Гельзіним. Він – не мій бос, не мій суддя. Гельзін – президент клубу, чиї команди були дискваліфіковані за участі у матчах з фіксованим результатом. Президент клубу, який був на радарі УЄФА за більш як 50 подібних поєдинків. Він може говорити про все, що завгодно, але не про етику.


Я можу зрозуміти чому містер Гельзін злий на мене: свого часу я, можливо, зупинив один з видів його діяльності. Може ж так бути? Я не знаю, просто кажу очевидні речі», – розповів італієць.


Позиція Луччі

Очільник Комітету арбітрів Лучано Луччі нагадує, що тільки національна футбольна асоціація має повноваження впливу на суддівський корпус.


«Слова Гельзіна? Я не хочу коментувати його заяви, але можу підтвердити, що УАФ ухвалить жорстке рішення щодо поведінки президента «Олімпіка». В Європі таку поведінку не приймають і не терплять


Що я робитиму, якщо половина команд УПЛ жадатиме моєї відставки? Ви не хочете зрозуміти? Це незаконно. У клубів немає влади в цих питаннях.


Клуби не мають права втручатися у питання суддівства. Це прописано в статті третій регламенту ФІФА з питань арбітражу: «Організація структури, а також розробка нормативних положень системи арбітражу повинні здійснюватися виключно під контролем національної асоціації, і ні за яких обставин вони не можуть бути піддані будь-якому впливу або контролю з боку інших органів, таких як ліги, об’єднання або урядові структури».


Вони просто витрачають час. Лише УАФ відповідає за арбітрів. Це так по-українському, коли у всьому світі інакше. Лише ФІФА може змінювати правила, а не президент одного клубу. Ці вимоги неправомірні.», – резюмував функціонер.


17 переглядів1 коментар

Інформаційне агентство "НОВОСЕЛИЧЧИНА"

Керівник ІА "НОВОСЕЛИЧЧИНА" Андрій РОМАНЦОВ

+38-099-04-02-007 +38-095-08-33-441

Skype: rayoninfo;  Канал youtube: youtube.com/c/rayoninfo1;  google.com/+rayoninfo1

Email: rayoninfo@yahoo.com;   romashka2009471@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Flickr Социальной Иконка
  • RSS Социальной Иконка
bottom of page