Всі навчальні заклади Новоселицької, Мамалигівської, Боянської, Ванчиковецької громад працюватимуть
top of page

Всі навчальні заклади Новоселицької, Мамалигівської, Боянської, Ванчиковецької громад працюватимуть

"Жовта" зона карантину в Україні почне діяти опівночі 23 вересня.

Згідно з правилами карантину, в «жовтій» зоні діють такі правила: - за столиком в кафе можуть сидіти не більше 4 осіб, - масові заходи проводяться з розрахунком одна людина на чотири квадратних метри, - у кіно і театрах зали можуть бути заповнені лише на половину, - фітнес-центри та басейни можуть працювати за умови дотримання норми - одна людина на 10 квадратних метрів.

Згідно з карантинними правилами, школи зможуть працювати за умови вакцинації 80% педагогів хоча б однією дозою. Нагадаємо, раніше агентство новин АСС повідомляло, що понад 80-відсотковий поріг вакцинації від COVID-19 працівників перетнули лише 24 чернівецькі школи з 45. Лише третина дитячих садочків Чернівців зможе працювати «жовтій» карантинній зоні.

Тим часом, як повідомила начальник відділу освіти Новоселицької громади Аделіна Руснак, всі навчальні і виховні заклади Новоселицької, Мамалигівської та Боянської громад матимуть право працювати у "жовтій" зоні, оскільки вакциновано (або перехворіли) понад 80% персоналу. За словами начальника відділу освіти Ванчиковецької громади Анжели Довганюк, у населених пунктах громади працюватимуть всі школи (Крім Ванчиковецької, де оголошено 14-денний карантин) дошкільні навчальні заклади також працюватимуть у звичному режимі.

731 перегляд1 коментар
bottom of page