top of page
Фото автораРайон Інфо

Затіняюча сітка: що це таке і для чого використовується

Догляд за квітучим садом, городом, теплицею у, здавалося б, сприятливих для аграріїв погодних умовах України, нерідко може виявитися не таким простим завданням. На щастя, є рішення! Багатьом садівникам вирішити чимало проблем на своїх ділянках допомогла затіняюча сітка. Це міцний екологічний матеріал. Сітка, що затіняє, використовується для захисту рослин від різких сонячних променів і впливу стихій. Крім того - для боротьби з негативним впливом ультрафіолету, проте її використання можливе в багатьох галузях і напрямках господарства, а не у городництві і садівництві.

Захисна сітка - міцний матеріал, який зберігає властивості до 10 років (залежно від матеріалу, розташування, погоди тощо). Це також недорогий та ефективний метод, що допоможе не лише забезпечити гарний врожай, а й бути тимчасовою огорожею, елементом садового інтер’єру, прикриттям від небажаних поглядів тощо. Вона буває різної товщини, структури та кольору, щоб відповідати вимогам у кожному конкретному випадку.

Використання у садівництві

Рослинам для росту і цвітіння потрібне сонце, але кількість світла і тепла, яке їм в ідеалі потрібно, у кожної рослини різна. Коли починаються спекотні літні місяці, захисна сітка може надати садівникам таке необхідне прохолодне середовище, щоб регулювати кількість світла і тепла, що отримує кожна рослина.

Як ще використовується захисна сітка в саду

  • Ви можете повісити сітку на окремі навіси, каркаси та альтанки.

  • Можна використовувати для створення тінистих будиночків.

  • Всередині прозорої теплиці (якщо ваші рослини вимагають тепла, але чутливі до прямого сонячного випромінювання).

  • Щільну захисну сітку можна використовувати для укриття садових клумб.

  • Ви можете драпірувати, накривати і обгортати сіткою будь які конструкцію, відповідно до необхідності.

Тенти із захисної сітки можна облаштувати будь-де – там де необхідний захист від УФ-випромінювання, при цьому, залежно від сітки, щільність може коливатись від 30 до 90 відсотків.

Яка сітка найкраще підійде для саду

Вид і щільність сітки залежить від режиму, який ви вибрали для вирощування рослин. Деякі рослини вимагають більшого затінення, інші менш розбірливі. При виборі сітки варто звернутись до фахівців, щоб визначити потреби ваших рослин.

Як використовувати захисні сітки для теплиць

Однією з переваг теплиць є можливість регулювання температури, яку вона забезпечує у різні пори року. Забезпечення рослинам адекватного захисту та умов є обов'язковою умовою для їх зростання. Додавання захисної сітки в конструкції вашої теплиці — дешевий і простий спосіб допомогти вашим рослинам перебувати у комфортних умовах, незалежно від примх погоди.

Для чого застосовують захисні сітки

Різні варіанти підходять для різних рослин, але є кілька важливих особливостей.

  • Екологічність.

  • Довговічність.

  • Багатоцільовість (овочеві, захисні, шпалерні).

  • Невисока ціна.

  • Просте встановлення.

  • Найкраще для загального використання.

  • Постачається у різних кольорах, розмірах і пакуваннях.

Якими бувають сітки, залежно від щільності

  • Від 30 до 60 відсотків: ідеально підходять для овочів, фруктових дерев та розплідників. Зверніть увагу, що захисна сітка також захистить ваші овочі та фруктові дерева від птахів, які люблять фрукти та овочі так само, як і ми.

  • 60-90 відсотків: зазвичай застосовується у теплицях.

  • 90-95 відсотків: ідеально підходить як ґрунтовий покрив, що перешкоджає зростанню бур'янів.

І ще одне - захисні сітки слід розглядати як інвестицію, оскільки вони знижують витрати на електроенергію і воду, а також сили, які ви витрачаєте на догляд свого саду та городу.

7 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page