Затриманого на КПП "Мамалига" іноземця екстрадували до Чехії
top of page

Затриманого на КПП "Мамалига" іноземця екстрадували до Чехії

Громадянин сусідньої держави розшукувався чеськими правоохоронцями для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганських дій. Інспектори прикордонної служби виявили та затримали розшукуваного в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Мамалига» під час спроби перетину державного кордону України.

Видачу іноземця компетентним органам Чеської Республіки координували Департамент міжнародного поліцейського співробітництва НПУ та сектор міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в Чернівецькій області.

Використовуючи канали та можливості Інтерполу, буковинські поліцейські своєчасно підготували всі необхідні документи для екстрадиції 28-річного розшукуваного.

Керуючись нормами Європейської конвенції про видачу правопорушників, слідчий суддя Новоселицького районного суду ухвалив застосувати до затриманого іноземця екстрадиційний арешт до фактичної його передачі компетентним органам Чеської Республіки та помістив до Чернівецького слідчого ізолятора.

Сьогодні, 29 березня, поліцейські конвойної служби ГУНП в Чернівецькій області доставили іноземця до столиці та передали чеським правоохоронцям. Процедура передачі правопорушника відбулася в міжнародному аеропорту «Бориспіль».



277 переглядів1 коментар
bottom of page