top of page

Жителі Мамалигівської ОТГ передали звернення керівникам області

Сьогодні представники жителів Мамалигівської громади побували у голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка та голови ОДА Сергія Осачука. Проблема не нова - приєднання громади до Дністровського району, що люди вважають повним безглуздям.


У зверненні, яке підписали близько 5 тисяч жителів громади, Олексія Бойка просять створити робочу групу з числа депутатів обласної ради для вивчення питань переходу громади до Чернівецького району. Крім того керівникам області передали Звернення, прийняте на 4-ій сесії сільської ради Мамалигівської громади:

"При приєднанні Мамалигівської громади до Дністровського району не були враховані наступні чинники:

- Історичні - громада є поліетнічною. На її території багато років у мирі й злагоді проживають люди різних національностей...

- Економічні - хочемо зазначити, що між Мамалигівською сільською територіальною громадою та центром Дністровського району в смт Кельменці, транспортне сполучення відсутнє. Єдина дорога, яка нас поєднує, в аварійному стані і непридатна для використання...

- Екологічні - Наша громада територіально розміщена в басейні річки Прут і однією із проблем, яка потребує постійної уваги, є підтоплення територій. Вирішення питань, спрямованих на запобігання і боротьбу з підтопленням земель, створення дієвої системи заходів, що забезпечуватимуть зменшення гідроекологічного навантаження на землі і максимальне відновлення природного режиму водних об’єктів є спільним питанням для всіх громад, що розташовані на берегах р. Прут...

...Окрім цього, ми вважаємо, що процес децентралізації має бути побудованим і направленим на задоволення потреб та інтересів громадян, враховувати їх думку, право на добровільність і бачення людей щодо подальшого розвитку територій. Жителі Мамалигівської сільської територіальної громади, категорично проти приєднання громади до Дністровського району, оскільки бачать розвиток нашої спроможності, благополуччя та добробуту у співпраці з територіальними громадами, які приєднані до Чернівецького району.

Враховуючи аргументи, які наведені вище порушено статтю 132 Конституції України «Територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, поєднання централізації і децентралізації у здійсненні державної влади, збалансованості і соціально-економічного розвитку регіонів, з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій.»

Просимо Вас прислухатись до думки жителів Мамалигівської територіальної громади, яка є одностайною, і приєднати нашу громаду до Чернівецького району" - йдеться, зокрема, у зверненні.

746 переглядів1 коментар

Інформаційне агентство "НОВОСЕЛИЧЧИНА"

Керівник ІА "НОВОСЕЛИЧЧИНА" Андрій РОМАНЦОВ

+38-099-04-02-007 +38-095-08-33-441

Skype: rayoninfo;  Канал youtube: youtube.com/c/rayoninfo1;  google.com/+rayoninfo1

Email: rayoninfo@yahoo.com;   romashka2009471@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Flickr Социальной Иконка
  • RSS Социальной Иконка
bottom of page