Жителі Тарасівців задихаються у пилюці через невиконані обіцянки «сонячних енергетиків»
top of page

Жителі Тарасівців задихаються у пилюці через невиконані обіцянки «сонячних енергетиків»

Понад рік тому у Тарасівцях добудували і запустили «одну з найбільших в західній Україні», як на той час писали чи не всі засоби масової інформації, сонячну електростанцію ТОВ "Екотехнік -Тарасівці" (засновником "Екотехнік-Тарасівці" виступає вінницька фірма "Солар Дженерейшн ").

Все прекрасно – 108 га непридатних для сільгоспвиробництва земель приносять у бюджет села, а тепер Ванчиківецької громади, чималі кошти. Якби не одне але. У той час, як сонячні електростанції, за визначенням, постачають екологічно чисту енергетику, ті хто живуть поруч із Тарасівецькою – задихаються у пилюці.

В той час, як розпочиналося будівництво, жителям Тарасівців обіцяли мало не золоті екологічні гори: дах і спортмайданчик в школі, асфальтове покриття частини вулиці Гагаріна (яка веде до електростанції), новий стадіон та інші вигоди, вже не кажучи про мільйонні надходження у бюджет. Станція працює, сонячні кіловати потужно перетікають в енергетичні системи. А жителі вул. Гагаріна задихаються у пилюці. Бо ця, одна з центральних вулиць села, веде на с. Котелеве і на посівні площі, завантажена сільськогосподарською технікою, вантажним транспортом, особливо у період посівної і напередодні жнив. Замість асфальту вулицю засипали щебенем якоїсь дивної гіпсової структури, який перетворився на пилюку. І тепер жителі вулиці задихаються у гіпсовому тумані.

Що кажуть керівники «Екотехніку»? У «прямому ефірі», просто на сесії Ванчиковецької ради, куди по підтримку приїхали жителі с. Тарасівці, один з керівників заявив, що від обіцянок вони, звичайно, не відмовляються, але зараз «нам бані», бо держава невчасно платить по «зеленому тарифу», але як тільки, так і одразу. Коли прийде те "як тільки" не уточнюється. Хоча, думається, для фірми, яка встановила 210 тисяч сонячних панелей протяжністю 2,5 км і вартістю у мільйони доларів, 300 метрів дороги, ну так, як каву випити. Треба мати фацу, як кажуть в наших краях.


2 448 переглядів1 коментар
bottom of page