Вибори на 203-му: інтрига посилюється
top of page

Вибори на 203-му: інтрига посилюється

Дострокові парламентські вибори, призначені на 21 липня, виходять на, так би мовити, стартові позиції. Партії визначились із списками і висуванцями, 20 червня завершилася реєстрація кандидатів-мажоритарників.

І тут майже все уже відомо, принаймні, що стосується 203-го виборчого округу із центром у Новоселиці. Звісно, інформацію цю офіційною і остаточною назвати не можна. Бо щодо поданих на реєстрацію документів можна писати в стилі "як нам стало відомо". Але офіційною не є навіть інформація на сайті ЦВК. На цей час зареєстрованими маємо трьох: підприємець, який народився на Глибоччині живе у Великому Кучурові Мірча Беженар, чинний нардеп з Глибоччини Григорій Тіміш, екснардеп а нині безробітний Іон Попеску, який народився на Сторожинеччині.

Далі про тих, хто подав документи на реєстрацію, яка триватиме ще 3 дні. Список, можливо, неповний, але вже ймовірних кандидатів за дюжину. По 203-му мажоритарному округу партія "Самопоміч" затвердила кандидатом депутата Новоселицької міської ради ОТГ Руслана Майданського. По 203-му мажоритарному ймовірно йтиме керівник Герцаївської районної організації партії Ляшка Михайло Танас. Партія Святослава Вакарчука "Голос" по мажоритарному округу кандидата поки що не засвітила. Від партії ВО "Батьківщина", очікується, йтиме син Івана Мунтяна, депутат Чернівецької міськради Артур. По округу йтиме голова Глибоцької районної ради Петро Панчук. Планувалося від "Громадянської позиції", але йде самовисуванцем. Від "За життя" подав документи син настоятеля Банченського монастиря Михайла Жара Михайло. Від "Слуги народу" відомий лише один вірогідний кандидат – спортивний журналіст Георгій Мазурашу, який живе у Чернівцях. Кампанію він вже розпочав, тож ймовірно так і буде. "Українська стратегія" Володимира Гройсмана не висуватиме мажоритарників... Ну і інші, менш відомі але все ж таки потенційні учасники перегонів. Як нам стало відомо, ймовірно кандидатами стануть Михайло Гросу - відомий підприємець з Чернівців, хотів екс-голова Герцаївської РДА Герман, відмовили у ЦВК, від "Європейської солідарності" імені Порошенка - працівник Новоселицького суду Євген Романюк, родом чи то з Хотинщини, чи то з Сторожинеччини. Дивнувато якось. Відомо також про претендента на прізвище Пріску, але хто це і від кого ще не ясно. Принаймні, через три дні будемо знати всіх поіменно.

Ну і громом серед червневого неба для основних гравців стане звістка про те, що Іван Семенюк, якого вони з полегшенням списали, подав документи до ЦВК. Виставити проти нього людей, які розпорошать голоси в районі і вжити інші технології, які спрацювали на минулих виборах пізно - документи більше не приймають. Правда заяви від самого Івана про те, що він братиме участь у виборах немає. Що ж - пауза йому вдалася.

Наразі писати детальніше про ймовірних кандидатів зарано - хтось, можливо, відмовиться, когось не зареєструють. Можливо, з'являться інші імена, якщо припустити, що серед кандидатів є ще більші партизани. Принаймні, головні претенденти на парламентське крісло від 203-го округу названі.

472 перегляди1 коментар
bottom of page