Відбулося друге засідання ОВК - з головою
top of page

Відбулося друге засідання ОВК - з головою

Сьогодні в РБК відбулося друге засідання окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 203 (центр - м. Новоселиця).


Цього разу комісія вже була з головою - 22 лютого на цю посаду ЦВК затвердила Сірко Ростислава Богдановича від кандидата Юрія Тимошенка. Працює на кафедрі конституційного права в Чернівецькому юридичному інституті Національного університету "Одеська юридична академія", був навіть кандидатом на посаду слідчого Державного Бюро Розслідувань. Тобто голова - людина юридично підкована.


Заступник і секретар - без змін. Правда, зміни відбуваються у складі комісії. Цього разу на засідання прибуло менше людей, ніж на перше - 20. Крім того шестеро не прибули вдруге, а отже постало питання про їхню заміну. На початку присягу прийняли голова та ті, хто не зробив цього на минулому засідання. Далі перейшли до порядку денного.

На прохання членів комісії роздали всім Закон України "Про вибори Президента". Безоплатно. Спочатку проголосували про позбавлення повноважень "прогульників". Ухвалили календарний план роботи, який встановлений ЦВК, а тому суперечок не викликав. На жаль забезпечити всіх членів комісії матеріалами поки що не можуть. бо є лиш один ноутбук. Затвердили склад осіб, які працюватимуть в ОВК на платній основі. Їх буде одинадцять. Кількісно а не персонально. Після цього перейшли до кошторису. Доповідала головний бухгалтер ОВК, яку привезли з Чернівців, але сказали, що людина досвідчена. Це відчувалося, бо бухгалтер одразу заявила, що 5 млн. 300 з чимось тис. грн. для роботи комісії катастрофічно не вистачить, а тому проситимуть його збільшити. І скорочуватимуть терміни платної роботи членів комісії. Попередньо.

Обговорили ще деякі організаційні питання.

171 перегляд0 коментарів
bottom of page