Депутати Новоселицької ОТГ відклали розгляд заяви Тарасівців щодо приєднання
top of page

Депутати Новоселицької ОТГ відклали розгляд заяви Тарасівців щодо приєднання

Виходячи з реалій – назавжди.

Найдискусійнішим питанням сесії Новоселицької міськради ОТГ сьогодні став розгляд звернення Тарасівецької сільської ради щодо приєднання до Новоселицької ОТГ.

Перед депутатами виступив сільський голова Тарасівців Ігор Кохал, який аргументував звернення бажанням жителів села, а також попередніми рішеннями обласної влади, де Тарасівці розглядалися як частина Новоселицької громади. Натомість в проєкті перспективного плану, поданому Чернівецькою ОДА на затвердження Кабінету міністрів, село пропонують приєднати до Ванчиковецької ОТГ, проти чого, за словами Кохала, виступають і жителі Тарасівців, і ванчиківчани. Також він зазначив, що Тарасівці не стануть тягарем для громади, оскільки мають чималі бюджетні надходження. Тут, слід розуміти, мова йшла про сонячну електростанцію, яка займає 105 га колишнього пасовиська, підприємство «Екотехник-Тарасівці» зареєстроване на території села, а надходження до бюджету очікують у 6-значних цифрах.

Втім, промова великого враження на депутатів не справила. Схоже майбутнє укрупнення нікого надто не тішить, хоча такого розвитку подій слід було очікувати. Поки що в перспективному плані (ще не затвердженому) Тарасівці віднесено до Ванчиківецької ОТГ, до Новоселицької – Динівці, Малинівку, Берестя і Довжок. Присутній на сесії заступник голови обласної ради Віталій Мельничук взагалі не зміг пригадати чи приймала сесія облради рішення щодо змін у перспективних планах, його колега Олег Мельничук, сказав, що рішення приймалися лише щодо новостворених громад.

Тож треба менше пити чужої мінералки.

Втім, ні позитивного, а ні негативного рішення прийнято не було. Прийняли рішення відкласти розгляд до ухвалення нового перспективного плану Кабміном. Враховуючи встановлені Кабміном терміни, в повторному розгляді навряд чи виникне потреба. Бо ухвалення перспективного плану, слід думати, стане остаточним і обов’язковим.


920 переглядів0 коментарів
bottom of page