"Майже не виступали та боролись з ЛГБТ"
top of page

"Майже не виступали та боролись з ЛГБТ"

Рік тому народні обранці ІХ скликання склали присягу. Тоді більшість депутатів до парламенту привела партія “Слуга народу”. Саме від неї на Буковині обрали чотирьох кандидатів в одномандатних виборчих округах. Вони зразково відвідують пленарні засідання, втім не виступають. Депутати підтримують ініціативи своєї фракції, водночас лише один з них подав законопроєкт, який безпосередньо стосується його округу.Загалом з понад ста законопроєктів, співініціаторами яких вони були, чинними стали 13. Суспільне Буковини проаналізувало, що за рік роботи встигли ініціювати депутати та як вони виконують передвиборчі обіцянки.


Георгій Мазурашу, 203 округ з центром у Новоселиці

Нардеп став співініціатором понад 30 законопроєктів. Чинними стали два. Є співавтором законопроєкту про молодіжну політику.

У своїй передвиборчій програмі обіцяв проєкт закону про вивіз сміття в громадах. За словами Мазурашу, зараз його готує помічниця. Водночас, на його думку, проблему вирішить “не законодавство, а відповідальність людей”.Район.info

Окрім законопроєкту про штрафи за “пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму”, нардеп Георгій Мазурашу ініціював та зареєстрував проєкт закону №3916 “щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства”, який пропонує заборонити "пропаганду гомосексуалізму" в закладах освіти та медіа. Юристка Валерія Вершиніна називає ініціативу законодавчим сміттям. В тексті законопроєкту не зазначили, що саме є пропагандою в медіа та навчальних закладах, відтак за неї не зможуть штрафувати.

Голосував за новий адміністративний устрій.

247 переглядів0 коментарів
bottom of page