На Новоселиччині готуються до "атаки" коронавірусу
top of page

На Новоселиччині готуються до "атаки" коронавірусу


Принаймні, після останніх звісток з Міланщини, де працюють тисячі жителів району, обласна влада серйозно замислилась над тим, що робити, якщо раптом з черговим заробітчанином, загадкова китайська хвороба з’явиться на теренах Буковини. Наразі посилені контрольні заходи вживаються на митницях, у тому числі і в Мамализі.

Прикордонників, на додачу до пістолетів озброїли інфрачервоними термометрами, які вони прикладають до лоба кожного, хто в’їжджає на територію України. Наскільки дієві ці заходи – питання досить суперечливе. Але все ж таки.

А 26 лютого заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак здійснила робочу поїздку до Новоселиччини.

Разом з головою районної державної адміністрації Олегом Мельничуком, обласна чиновниця відвідала КНП «Новоселицька районна лікарня» та КНП «Центр «ПРОМІНЬ ЗДОРОВ’Я», де ознайомилася з діяльністю закладів охорони здоров’я. Візит відбувся у рамках перевірки можливості ізолювати в інфекційному відділенні Новоселицької РЛ пацієнтів з підозрою на коронавірус. Приміщення виділили, як розповів головний лікар Валерій Калараш, є окрема палата, де є можливість провести реанімаційні заходи для таких хворих. Потрібне обладнання і противірусні препарати, одноразові маски, за словами заступниці голови ОДА, найближчим часом лікарня отримає.

В КНП " Центр ПМСД "Промінь Здоров'я" провели тренінги в сільських амбулаторіях, працівникам амбулаторій роздали захисні костюми і навчили ними користуватись.

Тим часом саме інфекційне відділення у Новоселиці своїм станом нагадує давно і безнадійно хворого. Кажуть – потрібен капремонт а грошей не виділяють. На щастя чутки про приїзд кількох жительок району з Італії, які начебто чимось хворі виявилися лише чутками.

1 414 переглядів0 коментарів
bottom of page