На притоці Пруту під Чернівцями виявлено загиблу рибу
top of page

На притоці Пруту під Чернівцями виявлено загиблу рибу

Зазначається, що 6 грудня у притоці Пруту у межах населеного пункту Остриця державні інспектори Чернівецького рибоохоронного патруля встановили факт загибелі водних біоресурсів.

"При проведенні обстеження берегової лінії р. Дерелуй, від впадання в р. Прут вверх по течії, зафіксовано загибель 629 екз. різних видів водних біоресурсів. А саме: верховодка звичайна - 578 екз., головень – 20 екз., рибець звичайний – 18 екз., підуст звичайний (занесений до Червоної книги України) – 11 екз., марена звичайна (занесена до Червоної книги України) – 1 екз. та окунь – 1 екз", – йдеться у повідомленні.

На місце виявленої загибелі водних біоресурсів викликано працівників слідчо-оперативної групи Герцаївського відділення поліції у Чернівецькій області для вирішення питання щодо внесення відомостей до ЄРДР. Також повідомлено Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

"Для встановлення причин загибелі водних біоресурсів Чернівецьким рибоохоронним патрулем відібрано проби води та водних біоресурсів для проведення фізико-хімічних досліджень", – повідомили у рибоохоронному патрулі.

Водночас буковинців закликають дотримуватись норм природоохоронного законодавства.

"У разі виявлення порушення - прохання терміново повідомляти на "гарячу лінію" Управління: (066) 067-38-69", – повідомили у відомстві.

255 переглядів0 коментарів
bottom of page