Новоселиччина відзначилася: в курудзах - конопля, в бур'янах - маки
top of page

Новоселиччина відзначилася: в курудзах - конопля, в бур'янах - маки

Десять незаконних посівів нарковмісних рослин були заховані серед кукурудзи на полі, площею приблизно 240 гектарів, про це повідомомляє .відділ комунікації полійії Чернівецької області.

Здійснюючи оперативно-профілактичні заходи щодо виявлення та знищення незаконних посівів маку й конопель, оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно зі спецпризначенцями «КОРД» ГУНП в Чернівецькій області задокументували нелегальне вирощування цих рослин.

Отримавши інформацію про масштабне культивування конопель у селі Костичани Новоселицького району, поліцейські залучили прилади аеророзвідки для обстеження території. Нелегальні посіви нарковмісних рослин виявлено на території земельних паїв, які орендує приватне підприємство. Десять ділянок з коноплями знаходилися приблизно на відстані 100 метрів одна від одної. Загалом, працівники поліції вилучили майже 9300 кущів конопель.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зразки вилучених рослин направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Наразі проводиться досудове розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаного злочину. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.



Тим часом у с. Ванчиківці працівники Новоселицького відділення поліції помітили підозрілого чоловіка. В процесі поверхневого огляду 37-річного жителя міста Новоселиця, поліцейські виявили в його рюкзаку та вилучили 673 головки снодійного маку.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Зразки вилученого маку направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Проводиться досудове розслідування.




598 переглядів0 коментарів
bottom of page