Оперативна інформація станом на 00:00 8 березня
top of page

Оперативна інформація станом на 00:00 8 березня

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли оперативну інформацію станом на 00:00 8 березня щодо російського вторгнення.

Окупанти продовжують наступальну операцію проти України за підтримки авіації та з нанесенням ракетних ударів.

Завдання окупантів

- забезпечення сухопутного коридору між окупованим Кримом та континентальною частиною РФ;

- захоплення Маріуполя;

- оточення з подальшим захопленням міста Києва;

- вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Протягом доби противник здійснював перегрупування для організації штурму Києва. До штурму окупанти планують долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи зі складу: спеціального полку Росгвардії імені Рамзана Кадирова (Грозний), 27 загону СпП "Кузбасс" (Кемерово), 604 центру СпП "Вітязь” (Москва) Росгвардії та приватної військової компанії “Ліга” (колишня ПВК “Вагнер”).

Поліський напрямок
  • Підрозділи окупантів зосередився у районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів.

  • На напрямку Бишева противник силами до двох БТГр здійснив маневр і намагається просуватись далі.

  • На напрямку Тарасівщини, Раківки противник форсував річку Ірпінь. В районі Раківки вороги розпочали наступальні дії. Проте зазнали значних втрат у живій силі та техніці, втратили частину наступального потенціалу та були зупинені.

Сіверський напрямок

Противник проводить наступальну операцію з метою блокування Чернігова та підготовки до наступу на Суми.

Слобожанський напрямок
  • Росіяни основні зусилля зосереджують на напрямках Канів, Новомосковськ. Зупинені та намагається відновити наступ на Сєверодонецьк. Здійснюють перегрупування та підготовку до штурму міста Суми.

  • При спробі заволодіти Ізюмом противник зазнав втрат та відійшов. Окупанти вдалися до терору у місті, обстрілюючи цивільні помешкання та інфраструктуру.

  • Донбас

  • Противник продовжує наступальні дії у напрямках на Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

  • Для ведення наступальних дій у напрямку на Сєвєродонецьк здійснюється переміщення БТГр 150-ї мотострілецької дивізії. Окупанти намагаються прорвати оборону на Волноваському напрямку. Також вони намагаються прорвати оборону Маріуполя, але успіху немає.

Таврійський напрямок
  • Загарбники основні зусилля зосереджують у напрямках: на Миколаїв, Вознесенськ, Запоріжжя, Мелітополь, Маріуполь. Здійснюють перегрупування військ для проведення наступальних дій.

  • У Південнобузькому операційному районі противник був зупинений на підступах до Миколаєва, проводить перегрупування військ для відновлення наступу.

Окупанти деморалізовані

В цілому морально-психологічний стан противника низький. Він деморалізований через великі втрати в живій сил та військовій техніці, на окремих напрямках вдається до дезертирства.

Під час боїв поблизу Харкова ліквідовано начальника штабу – першого заступника командувача 41-ї загальновійськової армії генерал-майора Віталія Герасимова, також вбито та поранено декілька старших офіцерів штабу армії.

303 перегляди0 коментарів
bottom of page