Пасхальний дарунок землякам
top of page

Пасхальний дарунок землякам

Напередодні пасхальних свят у Новоселиці відкрили два магазини під гучною назвою «Дім м’яса»: в будівлі «торговельного центру» на вул. Центральній та на вул. Хотинській, поблизу центрального входу на ринок.



Невеличкі магазини, попри все, мають повне право мати таку назву, бо асортимент, якість і кількість м’ясних виробів, які за цінами, що цілком співмірні, а часом і нижчі від «базарних», - вражає, особливо змучених постом громадян. Магазин свіжого м’яса у «торговому центрі» не новий, підприємець Ілля СІКОРА відкрив його ще 2 роки тому.

І за цей час, до реконструкції, проведеної протягом місяця, встиг заслужити популярність у новосельчан, які на відкритті зізнавалися, що не могли дочекатись, коли відкриється торговельний заклад. Адже крім свіжого м’яса, представленого у величезному асортименті: свинина, телятина, курятина, баранина і навіть кролі, підприємець виготовляє у власному цеху смачнющі напівфабрикати: шашлик, замариновані стейки, сосиски для гриля кількох видів тощо. Тому не дивно, що на відкритті, та й після нього, - у магазині не проштовхнутись.

Як розповідає власник - м’ясна справа для нього не новина. Займатися нею він почав мало не раніше чим ходити. Продавав м’ясо разом з батьком на ринку з юних років:

- З часом я зрозумів, що ринок вже не виправдовує вимог покупців. Ні для кого не є секретом, що санітарні умови «базару» не відповідають ні часу, ні бажанням людей, - розповідає Ілля. - Тоді і виникла ідея відкрити магазин. Але скоро зрозумів, що місця малувато і умови не ті, а ідей, як поліпшити продукцію і умови для покупців, – було багато. Тому й взялися за розширення і реконструкцію.

- Крім того, як каже Верховна Рада: продавати м’ясо стихійно - не цивілізовано.

- Так, але справа не у законах, а в тому, що час і люди вимагають іншого, більш, скажімо так, цивілізованого підходу до торгівлі продуктами харчування.

- Колеги з базару не ображаються?

- Думаю ні, конкурент від них пішов - тепер їм має бути простіше.

М’ясо у магазини потрапляє лише через бойні і проходження всіх процедур контролю. Більшу його частину постачає відоме у краї господарство «Золотий колос» із Строїнців, а також приймають у людей. Напівфабрикати виробляють у власному міні-цеху. Готові ковбасні вироби надає не менш імените підприємство «М’ясо Буковини», також є вироби ТМ «Глобіно», «Свіженька», інших виробників. А щоб не треба було ще десь шукати «причеп» до шашликів – тут є і овочі, інші продукти і напої.

- Ми не беремо м’ясо у великій кількості, щоб воно «завітрювалось». Досвід дозволяє мені розрахувати потреби магазинів, тому максимум - два дні. Практично щодня «забій» і продукція одразу реалізовується. Питання «замороженого» м’яса у нас навіть не ставиться.

Ну і не менш важливо те, що робочі місця отримали 11 людей.

- Ми й надалі розвиватимемося, хочемо виготовляти більше власної продукції за буковинською оригінальною рецептурою: домашні ковбаси, копчені вироби, напівфабрикати для гриля. Ідей багато, був би час на реалізацію. Невдовзі плануємо відкриття магазину в Чернівцях, а можливо,

в інших населених пунктах району, - ділиться планами Ілля Сікора.

92 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Ризикова гра, її призначення

Онлайн слоти приваблюють величезну кількість шанувальників азартних розваг своєю доступністю, різноманітністю сюжетних ліній, яскравою графікою. Але багато геймерів вважають за краще грати в онлайн Че

bottom of page