Під час канікул навчалися і педагоги, і учні: відео
top of page

Під час канікул навчалися і педагоги, і учні: відео

Протягом зимових канікул у навчальних закладах Новоселиці навчання не припинялося. Зокрема, пройшла І-а НеКонференція педагогічних працівників закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ, під час якої педагоги ділилися досвідом у новому дещо не звичному форматі, - повідомляє сайт Новоселицької ОТГ.

Зокрема, на базі Новоселицької гімназії відбулась зустріч вчителів фізики та математики з учителем фізики та астрономії вищої кваліфікаційної категорії Чернівецького міського ліцею № 1 математичного та економічного профілів, вчителем-методистом, Відмінником освіти України, Заслуженим вчителем України, переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017), почесним членом Лондонського інституту фізики, Найкращим вчителем фізики світу за версією Intel (2004), Президентом Чернівецького молодіжного наукового товариства «Квазар» (з 1991 року), одним із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах, Паулем Пшенічкою. При цьому, спілкувалися не тільки і не стільки про фізику.


Вчителі природничо-математичного циклу в приміщенні Новоселицького ліцею провели майстер-клас «Використання інтеграції природничо-математичних дисциплін для цілісного сприйняття світу та практичної реалізації компетентнісного підходу у навчанні учнів», який представили педагоги Новоселицького ліцею. Головною темою заходу була співпраця між педагогами різних предметів. Свій досвід роботи презентували вчителі географії Котелівського НВК, Новоселицької ЗОШ №3 та Стальнівецького ЗЗСО. Відбулися також майстер-класи для вчителів трудового навчання. Свїй досвід представили вчителі Новоселицької ЗОШ №3, Маршинецького НВК


Також в рамках НеКонференції педагогічних працівників закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ на базі Новоселицької ЗОШ №3 відбулись каскадні заняття для вчителів історії, які стали продовженням зимової історичної школи для учнів 11-х класів. На базі Новоселицької гімназії проводилася секція для вчителів початкових класів. Всього було представлено 3 майстер-класи та 4 досвіди роботи. В роботі секції взяли участь більше 60 вчителів. Також проводились каскадні заняття для вчителів української мови та літератури закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської об»єднаної територіальної громади.

У каскадних заняттях брали участь 36 педагогів, з яких кожен отримав роздатковий матеріал, а також посилання на сайт-навігатор з підготовки до ЗНО з української мови та літератури.

В рамках НеКонференції відбувся обмін досвідом вчителів математики. Працівники Новоселицького інклюзивно-ресурсного центру провели майстер- клас для асистентів вчителів інклюзивних класів Новоселицької та Мамалигівської ОТГ. З вчителями фізики закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ власним досвідом щодо використання інноваційних технологій на уроках фізики в рамках НеКонференції педагогічних працівників ділилась Стела Казак, вчитель фізики Несвоянського ЗЗСО. Майстер-клас для вчителів інформатики в рамках НеКонференції провів Юрій Коляско, вчитель інформатики Слобідського НВК, переможець Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних закладів "Джерело творчості". Розгорнулись справжні екологічні баталії під час майстер-класу "Від колективу до команди. Конференція партнерів з теми: "Екологічні проблеми смиттєзвалищ міста", який провели для вчителів біології та екології Яна Дисар, вчитель біології, заступник директора з науково - методичної роботи та Альона Басараба, вчитель біології, заступник директора з виховної роботи Новоселицької гімназії.


Одночасно проходили зимові школи для випускників, які готуються до здачі ЗНО . У Новоселицькій ЗОШ №3 працювала зимова Історична школа для випускників навчальних закладів Новоселицької та Мамалигівської об’єднаних громад. Два дні заняття для них проводили авторитетні історики Світлана Дроздовська, Оксана Обершт і Світлана Грішка. Третій день зимової сесії - для вчителів історії цих шкіл. "Підтягнути" свої знання з предмету, який можна обрати для ЗНО, виявили бажання 90 хлопців і дівчат з шкіл від Рокитного до Подвірного. Пройшла зимова мовна школа з української мови та літератури для учнів 11-х класів по підготовці до ЗНО, яка є продовженням осінньої школи.


Відбулась низка інших заходів.

58 переглядів0 коментарів
bottom of page