Софії Ротару - 72
top of page

Софії Ротару - 72

На честь дня народження Ротару УНІАН зібрав найцікавіші подробиці її життя.

У середу, 7 серпня, популярній радянській та українській співачці Софії Ротару виповнюється 72 роки. Дивлячись на її фото, складно в це повірити, адже артистка має чудовий вигляд. УНІАН пропонує Вам згадати цікаві факти про життя і творчість легендарної зірки, яка народилася 7 серпня 1947 року.


Популярність Софії Ротару, творчий шлях, хіти співачки Софія Михайлівна зачарувала публіку не лише своїм голосом, завдяки якому її називають "буковинським соловейком" (вона народилася в селі на Буковині), але і красою. Для простої дівчинки Софійки із села творчий шлях розпочався зі сцени сільського клубу в селі Маршинці. У 15 років вона здобула перемогу в районному конкурсі художньої самодіяльності, а потім - на обласному конкурсі в Києві.

У 1971 році Ротару отримала головну роль в українському чорно-білому мюзиклі "Червона Рута", тоді й перші промені слави осяяли юну артистку. Потім у чернівецькій філармонії під співачку було створено ансамбль "Червона Рута", художнім керівником якого став її чоловік Анатолій Євдокименко. Свій перший пісенний альбом Ротару випустила в 1974 році. У 1988-му вона отримала звання Народної артистки СРСР. У цьому вона перевершила саму Аллу Пугачову,

адже остання отримала звання Народної артистки СРСР аж у 1991 році, напередодні розпаду Радянського союзу. Справжнім хітом Софії Ротару називають пісню "Червона рута", яку в 1970 році написав 20-річний студент Володимир Івасюк. Ця композиція стала своєрідною візитною карткою артистки. Пісня "Лаванда" була написана в 1985 році Михайлом Шабровим, композитор - Володимир Матецький. За однойменний альбом "Лаванда" співачка отримала платиновий диск від лейблу "Мелодія". У 1987 році справжнім хітом Ротару стала пісня "Луна-Луна".


Пісня "Хуторянка" була написана на 1993 році Михайлом Шабровим, музика - Володимир Матецький. Ще один мегахіт артистки - "Одна калина". Пісня була написана в 2004 році Русланом Квінтою в співавторстві з поетом Віталієм Куровським.

У кінці серпня минулого року різке погіршення стану здоров'я Софії Ротару призвело до появи в ЗМІ маси новин про те, що вона перебуває на межі життя і смерті або й взагалі померла. Нагадаємо, зірка знепритомніла, тому що у неї стався різкий стрибок тиску. Прокинувшись, вона втратила пам'ять, не розуміла, де перебуває, не впізнавала людей. Ротару доставили до лікарні просто з корпоративу в російській Уфі. Пізніше їй стало ліпше, до співачки повернулася пам'ять, припинилося запаморочення. Її представники розвіяли чутки журналістів і про інсульт, й про смерть.


Також регулярно в ЗМІ "спливають" новини про хворобу Софії Михайлівни. У березні 2019 року з'явилася інформація, що артистка нібито проходить курс хіміотерапії від туберкульозу. А на підтвердження цього повідомлення було опубліковано фото з нібито Ротару, на якому вона має блідий та виснажений вигляд.

До речі, чутки про туберкульоз у співачки поповзли після того, як вона в 1975 році переїхала жити в Ялту, перевезши туди з Чернівців свій ансамбль. Тоді в це місто переїжджали легеневі хворі через хороший клімат. На такі чутки впливало й те, що у свої роки Ротару була занадто худою. Але медичних підтверджень про те, що Софія Михайлівна хвора на туберкульоз, немає.


Особисте життя артистки: чоловік Софії Ротару, діти, онуки У 1968 році Ротару вийшла заміж за Анатолія Євдокименка, який виконував обов'язки керівника ансамблю "Червона рута". Через два роки в їхній сім'ї з'явився син Руслан. У 2002 році співачка втратила чоловіка — він помер від інсульту. Ротару дуже важко переживала втрату і скасувала на деякий час концерти та зйомки. Єдиний син співачки Руслан працює музичним продюсером. У Софії Михайлівни двоє онуків — Анатолій (1994) і Софія (2001).

У день 50-річчя з дня весілля з покійним чоловіком Ротару на своїй сторінці в Instagram опублікувала зворушливий архівний знімок з ним й написала: "Сьогодні виповнюється 50 років з дня нашого весілля. День народження сім'ї! Якби ти знав, як мені тебе не вистачає... Твоїх очей, почуття гумору і підтримки. Єдиний мій. Люблю більше життя!".

У співачки є сторінка в Instagram, на якій вона публікує фотографії, демонструючи, що роки їй непідвладні. Багато заздрісників пишуть, що Ротару зробила безліч пластичних операцій, завдяки яким вона має чудовий вигляд. Але всі сходяться на одному - в артистки є талант, завдяки якому вона стала справжньою улюбленицею публіки.




101 перегляд0 коментарів
bottom of page