Телефонні шахраї здурили жителя Новоселиці на 58 тисяч
top of page

Телефонні шахраї здурили жителя Новоселиці на 58 тисяч

Аферисти продовжують користуватися довірливістю жителів Чернівецької області та привласнювати їхні кошти.

24 серпня до поліції надійшло повідомлення від 47-річного жителя села Новоселиця Дністровського району, про те що він став жертвою шахрайства. Чоловік розповів поліцейським, що до нього зателефонував нібито працівник банку та повідомив про несанкціоновану спробу зняття коштів з банківського рахунку. Псевдобанкір запропонував допомогу в зміні всіх захисних даних для убезпечення коштів. Шахрай увійшов в довіру до чоловіка дізнався всі персональні дані та зняв з банківського рахунку потерпілого понад 58 тисяч гривень.

Відомості про вказану подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.



Правоохоронці вкотре наголошують: не спілкуйтеся з банківськими працівниками по телефону. В жодному випадку нікому та ніколи не повідомляйте секретні реквізити карти (ПІН-код, номер і термін дії картки, а також її CVV-код).

У разі будь-яких підозр про зникнення коштів з рахунку негайно зверніться до банку за номером, вказаним на звороті картки або на офіційному сайті банку і заблокуйте рахунок та отримайте поради стосовно подальших дій.

Обмежте можливість проведення операцій в інтернеті та встановіть добовий ліміт витрат по карті.

626 переглядів1 коментар
bottom of page