У Новоселицькому інфекційному відділенні тепер можна святити паски
top of page

У Новоселицькому інфекційному відділенні тепер можна святити паски

- Яку маємо ситуацію на даний час? Про це розповів в. о. завідувача Новоселицькоі міжрайонноі філіі ДУ "Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗУкраіни" Вадим Хмель.

-


Станом на сьогодні у нашому районі 26 лабораторно підтверджених діагнозів COVID-19 і 54 випадкив підозр. Це досить серйозне збільшення, бо на 7 квітня ми мали лише вісім підозр.В ході проведення єпідрослідування всановлено причинно-наслідковий зв’язок, який нам дає Малинівка. Як відомо, двое хворих з цього населеного пункту є прихожанами однієї з релігійних громад. Там же е підозра мами і двоіх її дітей на коронавірус, які є прихожанами тієї ж конфесії. У них легкий перебіг хвороби, тож вони лікуються амбулаторно та чекають на результати ПЛР тестів.

- Чи є в інфекційному відділенні нові хворі?

- Наразі у інфекційному відділенні перебуває нова пацієнтка з Магали, у якої виявлено симптоми захворювання. Вона була у контакті з носієм хвороби, назвемо це так, - син повернувся з-за кордону. Жінка має супутні хвороби та й за віком якраз перебуває у групі ризику.

- За підтвердженими даними, де маємо хворих?

- Підтверджено випадки за хворювання у Чорнівці, Рідківцях, Топорівцях,Стальнівці,Костичани,Новоселиця,Ванчиківці,Должок,Магала,Черлена та Малинівці.. У Новоселиці – людина повернулася з-за кордону і перебуває у самоізоляції, дівчина також повернулася з-за кордону і на чотирнадцятий день захворіла. Решта випадків – контактні. Ванчиківчанка, яка перебуває у реанімації, також приїхала з-за кордону разом із чоловіком у них лабораторно підтверджано COVID. У нього легкий перебіг хвороби, майже безсимптомний.

- Наше попереднє інтерв’ю призвело до певного резонансу. Ніби і костюми були, все видавалося, дотримувалися усіх норм та заходів безпеки…

- Хочете сказати, що нас звинувачують у недостовірній інформації?!

А тепер у мене запитання: що і як видавалося? Якщо я з Олегом Михайловичем «дістали» спецодяг. Не кажу, що працівники інфекційного відділення не мали нічого. Один костюм на зміну – це нормально!? Тепер Приємно, що ситуація щодо дотримання санітарних та протиепідемічних вимог значно поліпшилася. Ми вчора отримали обладнання і устаткування для проведення лабораторних досліджень. Зокрема, біологічний мікроскоп, стереоскопічний мікроскоп, дистилятор і сухожаровий стерилізатор та паровий стерилізатор. Висловлюю щиру вдячність Новоселицькій РДА і Новоселицькій громаді, Досі ми працювали на апаратурі 60-80 років минулого сторіччя, які застаріли морально і фізично.

- В нашій лікарні помер чоловік, є інформація про хворого священика десятки людей під підозрою. Прокоментуйте, будь-ласка.



- Так, дійсно помер чоловік, житель с. Стальнівці, якому було 81 рік від двосторонньої пневмонії. Крім того там була ішемічна хвороба серця і у нього також підтвердився лабораторно COVID-19. Його донька є послушницею монастиря у Банченах. Тепер насправді підтверджено коронавірус у настоятеля церкви с. Костичани. Конакти встановлені, сьогодні вони на самоізоляції. Але цей батюшка ще встиг походити по селу і відслужити в Герцаївському районі. Проводиться додаткове епідрослідування. Сподіваюсь на розуміння людей, які контактували з панотцем.

- Що ж, є один плюс, тепер святити паски можна прямо в інфекційному відділенні.

- Боюсь що так.

2 911 переглядів0 коментарів
bottom of page