У Новоселиці завершили проєкт, за яким придбано пожежний джип і спорядження для волонтерів
top of page

У Новоселиці завершили проєкт, за яким придбано пожежний джип і спорядження для волонтерів

22 січня 2021 року в місті Новоселиця (Україна) відбулась Фінальна конференція проєкту "Транскордонне співробітництво пожежно-рятувальних служб" код ENI 2SOFT / 4.2 / 89, у партнерстві з комуною Владень повіту Ботошань (Румунія). Участь у заході взяли члени цільової групи Проєкту з Румунії та України а також інші зацікавлені сторони.

Учасників Фінальної конференції привітали голова Новоселицької міської територіальної громади Марія Нікорич, примар комуни Владень Войку Мураріу та гість конференції Олександр Айсюк, перший заступник начальника УДСНС України у Чернівецькій області.

Менеджер проекту, перший заступник міського голови - Сергій Арсеній доповів про етапи реалізації проекту та досягнуті результати. Так, завдяки імплементації проєкту вдосконалено спільне управління ризиками в прикордонній зоні комуни Владень та в місті Новоселиця, оснащено транспортними засобами та спеціалізованим пожежно-рятувальним обладнанням, засобами зв'язку; підвищено ефективність роботи персоналу, який працює у сфері пожежно-рятувальних служб, для запобігання природним та техногенним катастрофам, шляхом обміну досвідом і спільної підготовки, підвищення рівня свідомості жителів.


Крім того, підвищено швидкість та покращено систему реагування та управління природними та техногенними катастрофами шляхом розробки стратегій та планів дій на випадок надзвичайних ситуацій. Здійсненно аналіз та моніторинг типів ризиків, а також їх прогнозування, підвищено ефективність та спроможність волонтерскьких команд реагувати на надзвичайні ситуації завдяки придбанню спеціалізованих рятувальних машин та допоміжного обладнання. Внаслідок проведення спільних тренувань та навчань підвищено обізнаність населення в комуні Владень та Новоселицькій об'єднаній територіальній громаді щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації шляхом проведення інформаційних кампаній.

Менеджери з якості проєкту Майя Ракоча (Новоселиця) та Георгій Чобану(Владень) презентували присутнім на фінальній конференції Протокол співробітництва між громадами на майбутні 5 років, у період з 2021по 2026рік.

Андрій Мамавко – експерт проєкту з питань надзвичайних ситуацій презентував відео матеріал про весь період імплементації проєкту.

Представники цільової групи та запрошені з Новоселицької громади та комуни Владень взяли активну участь у дискусії щодо етапів реалізації проєкту та шляхів подальшої співпраці між ними.

251 перегляд0 коментарів
bottom of page