У Новоселиці провели пікет проти дистанційного навчання у школах
top of page

У Новоселиці провели пікет проти дистанційного навчання у школах

Пікетувальники, більшою частиною, зрозуміло пікетувальниці, з Новоселиці, сіл Новоселицької громади та інших населених зібрались на центральній площі райцентру. Люди вимагали від влади змінити форму навчання у навчальних закладах: хто оглосити канікули і припинити дистанційне навчання в молодших класах до виходу з «червоної» зони, хтось - просто відновити денне навчання, хтось – реальну заборону роботи ресторанів і проведення бенкетів тощо.

З пітувальниками зустрілись керівництво району та Новоселицької ОТГ, відділів освіти працівники органів місцевого самоврядування, освітяни, епідеміологи.

Розмова вийшла довгою і досить напруженою. Представники влади переконували, що правила встановлені на рівні Кабміну, тож ні місто, ні район, ні область, ні тим більше керівники установ освіти не можуть розпочати навчання і роботу дитсадків у «червоній» зоні. Знайти рішення намагалися досить довго, бо для багатьох батьків, дітей та й педагогів дистанційне навчання – важке випробування. Після довгих і гострих суперечок наразі зійшлися на тому, що відповідні звернення будуть надіслані в облдержадміністрацію, Кабінет Міністрів, щодо навчання – в молодших класах його продовжать до 14 вересня, якщо ми не перейдемо у «помаранчеву» зону - початкові класи можуть піти на канікули, в інших – дистанційне навчання продовжать.

1 393 перегляди0 коментарів
bottom of page